Om föreningen

Tillbaka

Vi är Sveriges officiella supporterförening och vi finns till för dig, vare sig du vill uppleva Manchester City i Sverige, England eller någon annanstans. I vår förening hittar du massor av härliga ljusblå fans som tillsammans skapar en community som är helt fantastisk! Klicka här för att kontakta oss.

På den här sidan vill vi beskriva hur vi blev till. Men vi vill också gärna lyfta fram alla som gör ett fantastiskt arbete i föreningen. Det finns massor av ideella som får föreningen att gå runt! Här presenterar vi styrelsen och redaktionen.  

Vår verksamhet

Genom att samla Cityfans i Sverige så bidrar supporterföreningen till att bevara och utveckla den fantastika engelska supporterkulturen som är stark i vårt avlånga land. Vårt mål är givetvis att öka spridningen av Cityfans inom rikets gränser och arbetar hårt för att våra medlemmar ska få komma så nära sin kära klubb som möjligt. Våra verksamhet innefattar följande delar:

 • Vi är officell förmedlare av matchbiljetter till alla Citys matcher. Dessa biljetter är supporterbiljetter vilket innebär att man hamnar bland andra supporterklubbar på Etihad och i Cityklacken på bortamatch.
 • Vi annordnar gemensamma supporterresor (upplevelseresor) för att skapa gemenskap bland våra medlemmar.
 • Vi annordnar lokala träffar på flera orter i vårt avlånga land.
 • Vi arrangerar tävlingar för våra medlemmar med fantastiska ljusblå priser.
 • Vi upprätthåller kanaler för diskussion och information om City och supporterföreningen via denna sida samt sociala medier.
 • Vi säljer egna produkter på vår shop (förhoppning av att inom kort kunna börja sälja City merchendise).

Som du ser så finns det ju absolut ingen anledning till att inte vara medlem!

Vår historia

Bakgrunden till vår förening tar oss till sommaren 2007 då Svennis tog sitt ljusblå lag fårn Manchester till Sverige och bland annat Karlstad. Vid den matchen träffades två ljusblå fans som tillsammans beslöt sig för att bygga upp en hemsida där man ville skriva artiklar och upprtta ett forum för ljusblå diskussioner.

Vårt domännamn
I det här läget köptes domänen citizensof.se. För den som inte riktigt förstår varför den här adressen kom till så kan vi nu förklara att det är för att Citizens of Sweden går att läsa ut i adressnamnet. citizens_of_sweden (som då .se står för) En liten ordlek som alla inblandade var väldigt nöjda över.

Sidan blev snabbt populär och ganska tidigt var det flera av de regelbundna besökarna som började diskutera om vi inte vi som höll i sidan kunde skapa en supporterförening för vid det tillfället så fanns ingen sådan.

Bildandet
Intresset ledde till att vi undersökte förutsättningarna för detta och redan hösten 2008 så åkte vi över till england och bildade föreningen. Bildandet av föreningen gjordes på självaste Mary Ds bredvid Eastlands och de tre som var på plats förevigades efter nedtecknadet av första protokollet.

Sen tog det fart
De första åren var det mycket fokus på att bygga vidare på vår hemsida och skapa fler och fler funktioner men vi märkte snabbt att många av de som följde oss på forumen vill åka över tillsammans, för att uppleva City gemensamt. 

Detta snappade vi upp och började annordna supporterresor där vi tillsatte en reseledare som inför varje resa planerade upp aktivieter och bokade olika roliga event för de som följde med på resan. Detta koncept följer med än i dag och är något som medlemmarna talar sig varmast om fortfarande. Bara att ställa en fråga i forumet så får ni se!

Här några aktiviteter som vi gjort gemensamt under de första 10 åren:

 • Haft årsmöte i Carlos Tevez box på Etihad
 • Sett till att massor av unga Cityfans fått gått ut på plan inför 50 000 - hand i hand med en Cityspelare inför match
 • Haft många trevliga supportermiddagar, bland annast med John Guidetti som gäst
 • Delat ut flertalet blåa dalahästar, i form av vårt pris Blue Horse till spelare i klubben
 • Förmedlat massor av matchbiljetter, både hemma och borta och till exempelvis FA-cupfinaler och Chanpions League

Vi har fyllt 10 år!
Ja, tiden går verkligen fort! 2018 fyllde vi 10 år med pompa och ståt! 80 svenskar samlades i Manchester för att fira tillsammans och vi hade ett fantastik stund med både priser överraskningar och fotboll. Bland annat så fick vi finbesök av före detta målskytten David White.

Är du intresserad av att läsa våra stadgar så hittar du dem här.