Krönika

Tillbaka

Veckans City #38: vinna på olika sätt



2024-02-29, Oskar Hansson     1

City vinner matcher och de gör det på olika sätt. Mot Bournemouth blev det en lugn, kontrollerad uddamålsseger där City gjorde precis vad de behövde och inget mer. Mot Luton var det helt annorlunda när City vann med hela 6-2 efter en riktig klang- och jubelföreställning. Dessutom noterade vi att Haaland i den matchen gjorde fem mål och De Bruyne fyra assist. Wow!

I lördags blev det seger med 1-0 mot Bournemouth efter mål av Foden. Det var verkligen ingen klang- och jubelföreställning utan City fick jobbet gjort, gjorde sitt mål och hade sedan god kontroll till domaren blåste av matchen. Inte mycket stack ut i övrigt men ibland handlar allt bara om att få jobbet gjort och gå vidare. Det är också en styrka som City har. De kan vinna med stora siffror i en klang- och jubelföreställning likväl som de kan ta sådana här segrar. Ibland räcker det att göra det där målet och sedan kontrollera bollen samt få tiden att gå till dess att man kan räkna hem de tre poängen. Det var dock extra kul att Foden fortsatt står för matchavgörande prestationer den här säsongen!

Bobb förlänger sitt kontrakt

En spelare som haft en fantastisk säsong är Oscar Bobb. Den här veckan fortsatte hans framgångar då han kritade på ett nytt långtidskontrakt som sträcker sig ända fram till 2029. 20 åringen har under sin debutsäsong hunnit med 16 matcher och på dem har han gjort två mål och två assist. 

Vi minns särskilt hans mål mot Newcastle förra månaden då han avgjorde en svängig match med sitt 3-2 mål i slutskedet. Det målet blev även framröstat till månadens mål. Vidare har Bobb även debuterat i det norska landslaget den här säsongen. Framgångarna hopar sig och det ska bli spännande hur den snabba och tekniska yttern bygger vidare på det här.

Härlig match mot Luton

Efter att det blivit en kontrollerad, men kanske inte så underhållande seger mot Bournemouth var det under tisdagen riktigt härlig med en match av helt annan karaktär. City åkte till Luton för att försöka avancera i FA Cupen och som de gjorde det! City var förvisso det klart bättre laget och det var aldrig något snack om att de skull vinna matchen. Men lite spänningsmoment var det ändå när Luton reducerade till 3-2 i andra halvlek. Så det var en match som hade det mesta.

När jag såg startelvan blev jag dock lite orolig när jag såg att Rodri inte fanns med. Han satt på bänken och i stället startade Kovacic på hans position. City har ju med Rodri på plan under ett års tid varit omänskligt bra och inte förlorat en enda match. Utan Rodri har City fortfarande varit ett oerhört kompetent fotbollslag, men inte omänskliga på något sätt. 

Utan Rodri på planen stod det dock ganska snabbt klart att Luton inte hade något att sätta emot duon De Bruyne och Haaland. De gjorde helt fantastiska insatser. De Bruyne stod för fyra assist och Haaland fem mål i 6-2 segern. Övriga målet gjordes av Kovacic som verkligen höll ställningarna med Rodri på bänken. 

De Bruyne har nu assisterat Haaland 16 gånger sedan norrmannens ankomst till klubben. Det är bäst i samtliga av Europas fem högst rankade ligor. De som ligger bakom Citys giftiga duo är Messi och Mbappe när de spelade i PSG tillsammans samt Nunez och Salah i Liverpool. Det blir extra imponerande när man tar med i beräkningen att De Bruyne var skadad hela hösten 2023!

Smolket i glädjebägaren mot Luton var annars att Grealish tvingades utgå skadad. Han såg ganska knäckt ut på bänken när han bytte ut sig själv i första halvlek. Riktigt trist då Grealish gick ut skadad senast mot Köpenhamn. Han får verkligen inte i gång sin säsong med det är givetvis hopplöst när han inte får vara frisk. 



Kommentarer

2024-03-01 22:00   Jan Mohlin

Topp! Små marginaler, men det räcker ännu så länge…

   

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.