Frågor och svar

Fick du inte den hjälp du behövde?

Kolla in vår FAQ alternativt maila oss på medlemskap@citizensof.se.

Vad kostar det att bli medlem?

Givetvis skall du bli medlem! Priserna för säsongen 2020/2021 ser du nedan:


Vuxen, 200:-
Ungdom 17 år och yngre, 100:-
Familjemedlem på samma adress*, 100:-

*Endast en person per bokföringsadress behöver betala fullt medlemskap.

När får jag mitt medlemskort?

När du betalat för medlemskap så kommer du att få ett medlemskort via posten. Vi får medlemskorten under hösten från England så ibland kan det dröja några veckor eller någon månad. De sista åren har alla medlemmar fått en presentask med medlemskort, någon gåva och en hälsning från vår manager.

Kan jag boka hotell och flygbiljett i samband med min resa via er?

Nej, vi tillhandahåller endast matchbiljett och upplevelsen på plats. Däremot så får ni givetvis ta del av vår råd på denna sida och varför inte prata ihop er i forumet innan resan för att bo så nära varann som möjligt. Flyg och hotell bokar du själv.

Brukar ni få de biljetter ni ansöker om?

Det hade ju såklart önskvärt för oss som bor långväga att redan vid anmålningstillfället veta att du får matchbiljetterna du ansöker om, men tyvärr så fungerar i det riktigt så. Däremot så kan vi säga att det är rätt sällan vi inte får de biljetter vi ansöker om. De tillfällen då vi kanske i får alla biljetter vi vill ha, kan vara derbyn, hetare toppmatcher, cupfinaler och vissa bortamatcher.

Hur går tilldelningen av matchbiljetter till?

Till säsongen 2020-2021 har vi satt en ny princip för tilldelning av biljetter. 

Den nya principen innebär att den som var medlem under föregående säsong, går före den som blivit medlem under samma säsong som när matchbiljett söks. Principen kommer endast att tillämpas när vi har fler sökande till matchbiljetter än vad tilldelning blir från Manchester City.

Syftet med förändringen är att premiera de som regelmässig och långsiktigt är medlemmar i supporterföreningen, på bekostnad av de som löser medlemskap för att kanske bara åka över på en enda match.

Den som var medlem under föregående säsong kan ta med maximalt en medsökande medlem som inte hade medlemskap säsongen före. Inom kvoten gäller fortfrande principen om "först-till-kvarn"

När vet jag om jag fått biljett?

Efter att ha anmält om biljett så kan det ta olika långt innan vi får svar från MCFC om vår tilldelning. Vi ser till att ge er information om er ansökan så fort vi har fått tilldelningen.När det kommer till specialmatcher (Cupmatcher och CL) så kan vi ibland inte få det slutgiltiga svaret föränn en eller ett par veckor innan avspark.

Vad kostar en biljett?

Biljettpriserna varierar kraftigt och beror helt om det är hemma/borta eller vilket motstånd City spelar mot. Som standard så brukar biljetterna ligga i regionen £45-£65. En bortamatch i Premier League kostar alltid £30.
 
Vi tar alltid ut 100 kr per anmälan i en administrativ avgift.
Vi tar betalt i svenska kronor vilket innebär att växlingskursen också påverkar biljettpriset.

Måste alla i mitt resesällskap vara medlem i COS?

Ja, det finns inga undantag här. Alla som reser med oss måste vara medlem i Citizens of Sweden. Detta är en förutsättning för att vi ska få förmedla biljetter och inget vi kan göra undantag ifrån.

Vad är ett Supporternummer?

Sedan ett par år tillbaka så måste alla våra medlemmar som köper biljett också vara registrerade hos Manchester City och därigenom ocks få ett nummer från klubben - ett så kallat supporternummer. Det är ett krav från deras sida och vi måste svara upp mot det. Du skaffar supporternumret gratis på Citys webbplats.


Här kan du läsa mer om hur du skaffar ett supporternummer
 

Fick du inte den hjälp du behövde?

Kolla in vår FAQ alternativt maila oss på medlemskap@citizensof.se.