Krönika

ARTIKLAR > KRÖNIKA

Kom Peps förlängning lite för tidigt?2020-12-18, Andreas Hoel     4

Efter en hel del spekulationer fram och tillbaka gällande Pep Guardiolas framtid i klubben så kom det den 19:e november ett glädjebesked för många, nämligen nyheten att katalanen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Manchester City som nu sträcker sig till 2023. Men var det egentligen inte lite för tidigt?

Efter de två supersäsongerna 2017/18-2018/19 så har det gått något tyngre för City sedan dess. Det största problemet har varit defensiven där man verkligen har läckt in onödiga mål iallafall under de senaste två säsongerna. Men det är inte det enda. City har samtidigt haft ett enormt problem som verkligen tillsammans med det första problemet kan kosta, vilket det också har gjort i många matcher. Man gör inte heller mål på sina chanser.

Även om defensiven i skrivande stund ser ut att vara någorlunda fixad med vår nya och kanske något oväntade superduo Dias-Stones så finns det fortfarande saker kvar som gör att jag tycker att man kunnat väntat med Peps förlängning till slutet av säsongen. Citys offensiva problem är kvar, man missar fortfarande orimligt mycket lägen som dessutom kostat oss poäng även denna säsong. Vissa spelare har sett trötta och till och med tjuriga ut. Ett par spelare är helt ur form och är direkt frusterande att titta på. Det finns helt enkelt ett par frågetecken kvar i detta City. 

Visst finns det fördelar med tränare som sitter på lite längre kontrakt. Men i Citys fall så tycker jag personligen att allting såg väldigt rimligt ut. Pep satt på ett utgående kontrakt, och efter en mellansäsong (trots en ligacup-titel och en andraplats) ifjol så ville jag se vad det skulle bli utav den nuvarande säsongen. Vid succé - givetvis skulle man förväntat sig en förlängning. Vid utebliven succé - ja, kanske skulle det då efter snart fem år tillsammans kanske vara dags att tänka på refrängen och gå skilda vägar? 

1-1 och ett nytt poängtapp senast mot nyuppflyttade West Bromwich Albion(!), där City återigen föll på sin egen ineffektivitet stärkte bara min poäng. 


 Du måste vara inloggad för att kunna följa

Kommentarer

2021-02-24 12:14    

Denna kommentar är raderad av användaren.

   
2021-02-25 00:10    

   
2021-02-26 06:02    

   
2021-02-26 18:55    

   

Kommentera

Du måste vara inloggad medlem för att kommentera.