Nyhet

ARTIKLAR > NYHET

Manchester City saknar momentum framför mål enligt Pep2020-12-21, Martin Gersson     0

Efter bara 19 mål på 13 matcher i Premier League är Pep Guardiolas adepter starkt kritiserade för sitt offensiva spel där man inte heller skapar lika mycket chanser. Nu uttalar sig Guardiola och Raheem Sterling om vad de tror är det huvudsakliga problemet framför mål.

De senaste tre säsongerna med Pep Guardiola har Manchester City gjort överlägset mest mål i Premier League, men i år haltar den formen rejält. 19 mål på 13 matcher och hälften så många som Liverpool har gjort att kritiken har haglat mot Peps annars offensiva lag. Nu kämpar man frustrerat med att komma tillbaka till gammal fin form och Pep tror sig veta vad som är problemet.

Det är inte brist på rytm i spelet, utan det är istället en brist på momentum framför mål, sade Pep till Manchester Evening News. De springer mycket och skapar mycket chanser. Det är inte rytm som sagt, utan momentum.

Det är något speciellt med att göra mål. Det är bolltoucher och flowet i spelet som ska stämma och just nu har vi inte det i oss. Samtidigt kommer vi närmare det om vi vinner matcher och det var därför matchen i lördags var så viktig, fortsatte Guardiola.

Även Raheem Sterling, som klev upp i delad ledning i den interna skytteligan med sina ynka 4 mål, uttalade sig och var inne på samma spår: Vi måste komma tillbaka och spela på den nivån som vi är kapabla till.

Vi vet vad vi har i oss, alla vet vad vi har i oss, men de senaste veckorna har vi inte levt upp till förväntningarna. Vi är hungriga och redo att försöka bli bättre.

Laget är disciplinerat och alla vet hur vi kan spela offensiv fotboll när vi är som bäst. Jag förstår att alla anfallare måste höja sig några nivåer och under de kommande veckorna kommer vi göra just det.


 Du måste vara inloggad för att kunna följa

Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad medlem för att kommentera.