Krönika

ARTIKLAR > KRÖNIKA

HAALAND: En sådan tydlig koppling har man inte råd att missa2021-02-21, Martin Gersson     1

Det är dags - dags att börja blicka bortom Citys bästa spelare genom tiderna och till sommaren måste en ny anfallare in i truppen. Visst är det skrivit i sten att en viss norrman är det bästa alternativet?

I Augusti firar Sergio Agüero tioårsjubileum som City-spelare och vi är nog många som blir lite för nostalgiska när vi tänker oss tillbaka på hans debut mot Swansea i September 2011. Nio minuter tog det innan Micah Richards slog ett lågt inlägg som Kun kunde raka in och under sina resterande 20 minuter på planen hann argentinaren med en assist och ett till mål. Visst är det inte befängt att få vara lite klyschig och säga att resten är historia. 

Det känns som en svunnen tid innan Sergio kom till klubben och det är väl inte speciellt märkvärdigt att säga så. Klubbens mest framgångsrika period ingångsattes med hans intåg (om man räknar bort FA-cup titeln några månader tidigare). Ska vi behöva gå vidare med livet efter säsongen? Ska vi förlora den sista spelaren från 2011/12-truppen? Blir det inget tioårsjubileum? Agüero fick själv svara på frågan i en intervju med streamingkändisen Ibai i veckan:

Jag vet inte vad som kommer hända. Det enda jag vill göra är att spela fotboll och så fort jag börjar göra det får vi se vad beslutet blir, svarade Agüero.

Jag vet inte var jag kommer hamna i slutet av säsongen. Jag har verkligen ingen aning, men jag hoppas kunna fortsätta [spela] ett par säsonger till.

Om faktum är att Pep inte vill ge 31-åringen förtroende en säsong till måste man börja blicka framåt. Det är blåögt och tro att det ska vara gångbart med endast en anfallare i form av Gabriel Jesus och hävda att förevarande säsong är argumentet. Sanning är att denna säsong är främst vunnen på ett extraordinärt försvarsspel, vilket är på en nivå jag aldrig trodde skulle nås under Pep Guardiola. Det behövs helt enkelt en ny anfallare och jag har alltid varit ännig med att det är ett stort plus om spelaren man siktar in sig på har någon anknytning till klubben i form av supporterskap eller dylikt.

Spelaren som jag smått antyder till är Erling Braut Haaland som i princip gör vad han vill med både tyskt och europeiskt motstånd för sitt Borussia Dortmund. De flesta som kommer att läsa den här artikeln vet om att Erlings far Alf-Inge Håland avslutade sin karriär hos City i början av 2000-talet. Erling har fått växa upp med att höra sin far beskriva Manchester United som sin hatklubb och att han inte tål deras spelare. Mycket självklart efter att han fick sin karriär förstörd av Roy Keane efter en fruktansvärd spark och man kan såklart säga mycket om tonen, men en sak är säker - kärleken till City har sonen fått växa upp med. 

Utöver släktbanden är det inte en spelare som kommer i plural. Det drivet med boll, den styrkan, målfarligheten är han just nu ensam i Europa med. Kolla bara på den senaste veckan när han först var inblandad i alla tre målen mot Sevilla i Champions och sedan cyklade hem segern i Ruhr-derbyt. 18 mål på 13 matcher i CL är ett facit som man endast kan jämföra med två andra spelare (i den åldern) under de senaste 20 åren. Så jag säger som Liam Gallagher skrev imorse på Twitter angående Haaland: cmon pep, för en sådan koppling har man inte råd att missa.


 Du måste vara inloggad för att kunna följa

Kommentarer

 
2021-02-28 17:44   Anders Rosén  

Bra artikel. Jag ser gärna Haaland i vår klubb. Mycket City i den grabben :)

   

Kommentera

Du måste vara inloggad medlem för att kommentera.