Krönika

ARTIKLAR > KRÖNIKA

Ibland är det underbart att ha fel2021-03-06, Andreas Hoel     0

Något som är viktigt här i världen är att man faktiskt kan erkänna när man har fel. Det skadar inte att ha lite fel ibland. Jag ifrågasatte tidigare Guardiolas förlängning, och ja - ibland är det till och med alldeles underbart att ha fel.

Livet leker verkligen för Manchester City och inte minst för oss supportrar. Tack vare matchen och vinsten senast mot Wolverhampton så kan vi alltså räkna upp till 21 raka vinster i alla turneringar och 28 matcher obesegrade, vilket också betyder att City nu endast behöver undvika en enda förlust för att slå sitt klubbrekord (28). Även om man försöker så finns det inte så mycket att klaga på, spelet fungerar bra - allt från försvaret till offensiven. 

Men låt mig ta oss tillbaka till någonstans kring kl. 22:35 den 15:e december. Domare Peter Bankes har ganska nyligen blåst av matchen mot West Bromwich Albion hemma på Etihad Stadium. Det är ett nytt poängtapp. Ett nytt fiasko. Inte nog med de blandade prestationerna redan förra säsongen, man tänker direkt tillbaka på andra poängtapp: oavgjort mot Leeds United, förlust borta mot Tottenham, förlust hemma mot Leicester, oavgjort mot West Ham - och nu 1-1 mot West Brom. Då var ändå inte poängtappen de värsta. Det var i stort sett noll kreativitet, spelare såg slutkörda och nästan tjuriga ut och det kryllade inte direkt av glädje. Det kändes ganska mörkt helt enkelt, vilket gjorde det hela ännu värre. Den här säsongen kan sluta precis vart som helst minns jag att jag tänkte direkt efter slutsignalen.

Där och då hände det något. Sedan dess har City varit näst intill pånyttfödda. Som jag skrev tidigare - försvaret ser starkare ut än någonsin, spelare har kommit i form och offensiven bidrar till mål. Och då ofta utan ett par av våra bästa spelare, ska tilläggas. Här och nu är det enkelt att tänka att kanske var Pep Guardiolas förlängning till och med det absolut bästa som kunde hända klubben just nu? För en sak är säker: efter Guardiolas förlängning den 19:e november så blev det förlust direkt mot Tottenham den 21:a november, historians kanske tråkigaste och oavgjorda Manchester-derby den 12:e december och som sagt fiaskot mot West Brom den 15:e december. Allt under en ganska kort tid. Att vi idag den 6:e mars, dessutom inför matchen mot ligatvåan skulle leda ligan med hela 15 poäng... mycket har man tänkt genom denna säsongen, men det var ingen tanke som överhuvudtaget var nära på att springa förbi där och då. Och det tror jag inte att jag var ensam om. 


 Du måste vara inloggad för att kunna följa

Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad medlem för att kommentera.