Krönika

Tillbaka

City – en ljusglimt i pandemimörkret2021-05-07, Oskar Hansson     3

Säsongen börjar lida mot sitt slut och min känsla är att det har varit den intensivaste säsongen jag upplevt. Det täta matchandet har dock känts enklare när City har vunnit nästan hela tiden. Under en tid då man har gått miste om så mycket annat roligt har City varit ett ljus i mörkret under pandemin.

 

Vanliga säsonger brukar starta i början av augusti. Men den här säsongen har inte varit vanlig utan den 21 september sparkade City igång årets säsong när de vann med 3-1 borta mot Wolverhampton. Sedan dess fram till i dag har City spelat i princip två matcher i veckan bortsett från landslagsuppehållen.

Ibland har det känts som att det varit för många matcher. Så som jag känner den fotboll jag är uppväxt med ser man fram mot matcherna och när de har spelats kommer man ihåg något från dem. Men så har det inte blivit den här säsongen. Minns du exempelvis något från 1-0 segern mot Olympiacos i höstas? Nähä, inte. Minns du något från 2-0 segern över Fulham i början av december? Nä, inte jag heller.

”Vanliga säsonger” brukar jag alltid missa ett par matcher. Det kan vara något bröllop eller dop som krockar med en City-match. Kanske åker man i väg på ett träningsläger med fotbollslaget och blir borta en helg vilket är lika med en missad City-match. Kanske man på fredagen bestämmer sig för att hitta på något spontant med polarna som gör att man blir borta en helg?

Så har det ju inte varit den här säsongen, utan jag har sett varenda match City har spelat. Det här har ju varit ett år när det inte har blivit något träningsläger med fotbollslaget. Det har inte varit några bröllop eller dop. Spontana aktiviteter med kompisar har stannat av. Det har ju varit vad det har varit och det har i ärlighetens namn varit skittråkigt.

Men City har varit där, varje helg och varje tisdag eller onsdag. De har spelat jäkligt bra också. Lördagen den 21:e november, ungefär då restriktionerna blev tuffare där jag bor, förlorade City mot Tottenham med 2-0. Samtidigt som mycket man håller kärt och tar för givet försvann ångade City på som aldrig förr. Snabbspolar vi 28 matcher framåt kom nästa förlust den sjunde mars mot Manchester United. Under den perioden vann City dessutom 21 matcher på raken.

Det är helt formidabelt och den här resultatraden levererade laget när många med mig nog hade den segaste sociala tiden i sina liv. Under den här tiden gjorde jag i princip tre saker. Jobbade, tränade hemma och tittade på City. Inga spontana aktiviteter, bortsett från någon korvgrillning och något besök hemma hos mamma och pappa.

Det jag försöker säga så här med lite distans till det mörkaste sociala vinterhalvåret jag upplevt är att City verkligen var en ljusglimt. Det blev lite roligare att sitta ensam i lägenheten och smutta på en öl när City tog sin 20:e raka seger mot West Ham. Det gav lite mer glädje i den annars grå helgledigheten när man konstaterade vilken fantastisk utveckling Ilkay Gundogan gjort den här säsongen. Det är lite lättare att inte göra någonting när man konstaterar att Phil Foden får den utvecklingen man hoppats på.

Nu är det förhoppningsvis snart dags att sätta punkt för den värsta delen av pandemin. Således börjar det även bli dags att sätta punkt för säsongen 2020/21. Jag hoppas verkligen att City kröner en alldeles fantastisk säsong med seger i både Premier League och Champions League.

Men titlarna är inte det viktigaste i mitt supporterskap till City. Utan det är själva helheten. De perioder jag i princip bara jobbade och satt själv i lägenheten, hade jag alltid en City-match att se fram emot. City var alltid där. Det har varit min viktigaste ljusglimt den här säsongen, oavsett vilka titlar laget vinner.Kommentarer

2021-05-08 11:55   Pär Eriksson  

Tack för en fin artikel Oskar!

   
2021-05-08 18:36   Petrus Gattbo  

Jag tror du sätter ord på vad många (inklusive mig) har känt. Tack

   
2021-05-23 19:13   Mats Persson  

Tack!

 

   

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.