Info från supporterklubbben

Tillbaka

Flera nyheter vid Citizens of Swedens årsmöte2021-06-02, Anders Rosén     0

För andra året i rad genomfördes årsmötet för Citizens of Sweden digitalt, där 14 medlemmar deltog. Vid årsmötet den 23 maj invaldes Selma Isovic som ledamot i styrelsen. Hon blir den första kvinnliga styrelseledamoten sedan supporterföreningen bildades. Andreas Fahlgren omvaldes som ordförande.

Magnus Qvist omvaldes som styrelseledamot på två år och Petrus Gattbo omvaldes som suppleant på ett år. Anders Rosén har ett år kvar av sitt mandat och sitter kvar i styrelsen. Selma Isovic invaldes på två år i styrelsen. En separat presentation av Selma kommer inom kort.

Valberedningen består fortsättningsvis av Jonas Robertson och Bosse Lönnqvist. Per Gisslén fortsätter som revisor.

Ekonomiskt har föreningen gjort ett plusresultat på 2 738 kronor. Föreningen hade den 31 mars 2021 tillgångar på 108 903 kronor, vilket är i form av likvida medel på kontot. 

En nyhet för året var den webbshop för supporterprylar som föreningen har startat i samarbete med NEH med ett flertal tjusiga Citizens of Sweden-produkter. Medlemskapet ger tio procent i rabatt på allt i shopen.

En annan nyhet är den helt nya hemsidan som har etablerats, med en förbättring av både design och innehåll. En ny redaktion har bildats och ett forum för diskussion skapats. 

Vid årsmötet redovisades att medlemsantalet tyvärr har gått ner under året, från rekordnoteringen 453 förra året, till 249 medlemmar 2021. Huvudanledningarna är det faktum att inga supportrar har kunnat åka över för att se matcher och därmed har en del inte haft motivationen att gå in som medlemmar. Den andra anledningen är att supporterklubben i England har bytt till ett nytt anmälningssystem, vilket många har upplevt som krångligt och tidsödande Det är dock ett problem som har drabbat hela Citys officiella supporterklubb men den svenska sektionen verkar ha hållit ställningarna bra i jämförelsevis med andra sektioner.

På grund av pandemin har ingen publik släppts in på matcherna under säsongen, förutom i liten skala de sista omgångarna. En enda matchbiljett har förmedlats och denna till Jonathan B. till sista matchen i PL.

I pandemins skugga har ändå en rad medlemsaktiviteter genomförts: Omröstningen av Blue Horse, den årliga tipstävlingen och nyheten ”November Crazy” – en tipstävling där det delades ut tjusiga halsdukar, samt en matchbiljett. 

Vi årsmötet hedrades också den bortgångne styrelseledamoten Pontus Attefors, som omkom tragiskt i en trafikolycka hösten 2020. 

”Vi saknar hans enorma engagemang och hans härligt positiva syn på livet. Våra tankar går också till Kristina och barnen,” sade ordförande Andreas Fahlgren vid årsmötet.

Slutligen framförde medlemmarna att den digitala formen av årsmöte har fungerat bra och öppnar för fler att delta. Styrelsen ska titta på formerna för kommande medlems- och årsmöten.

Anders RosénKommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.