Nyhet

Tillbaka

Cole Palmer - Citys nya Phil Foden?2021-06-20, Andreas Hoel     0

Från just Phil Foden men även Taylor Harwood-Bellis till Cole Palmer. Från Stockport till Wythenshawe. Då har jag inte ens nämnt Tommy Doyle. Är unga lokala grabbar som storspelar i ungdomslagen något vi kan börja vänja oss vid på riktigt?

Född och uppväxt i södra Manchester - Wythenshawe för att vara exakt - gjorde så att Cole Palmer ganska snabbt blev en utav de ljusblåa i staden. Han kom till City som en liten pojke och har sedan dess klättrat sig igenom ungdomslagen. Från Citys U-8 till Citys A-lag, och då är ändå Cole fortfarande bara 19 år gammal...

Palmer kan i stort sett användas i alla offensiva positioner, men befinner sig oftast som offensiv mittfältare hos Citys U23, där han ibland också har spelat som högerytter. Med sin stora längd (1,89 cm) och sin sylvassa vänsterfot så har han denna säsongen varit oerhört svårstoppad för motståndarna. Palmer har stått för hela 13 mål och 6 assist på ca 16 matcher i ligan och bidrog så att Citys U23 vann Premier League 2. 

En ung lokal kille som gör det bra i ungdomslagen är det ingen som blundar för, framförallt inte Pep Guardiola - som vid något tillfälle uttalade sig om Palmer i stil med - Vi har Cole Palmer som kommer att bli en exceptionell spelare. Tidigt under säsongen 20/21 gjorde Cole Palmer nämligen startdebut i ligacupen då City gästade Turf Moor i Burnley. Där blev det 90 minuter för den dåvarande 18-åringen och spelade bra och hade även en del chanser under matchens gång. Senare under säsongen blev det även ett inhopp i Champions League, han ersatte Kevin De Bruyne i en 3-0-match mot Olympique Marseille. Efter det så har Cole Palmer även funnits med på Citys bänk ett par gånger under säsongen, men det har blivit snålt med speltid, och heller ingen debut i ligaspelet än.

Allt detta har nu gjort så att Cole Palmer bara för några dagar sedan skrivit på ett nytt femårskontrakt med klubben, som håller kvar honom till 2026. Dock ryktas det om att detta kan vara mer än bara ytterligare en ungdom som förlänger sitt kontrakt. Pep Guardiola ska tydligen vara en stor beundrare och det snackas om att Pep kommer att försöka dra in Palmer i A-laget sakta men säkert, precis som man gjorde med en viss Phil Foden. Det har även ryktats om att det har varit en del klubbar från Championship som frågat efter att få låna in Palmer under nästa säsong, något City tydligen ska ha nekat efter Peps egna önskan. 

Vad som händer med Cole Palmer återstår att se, men tanken är att det definitivt kan vara en hel del som ligger i denna förlängningen. Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.