Nyhet

Tillbaka

Silly Season - sammanfattning2021-07-17, Andreas Hoel     0

En snabb och enkel sammanfattning på vad som hänt Manchester City Football Club senaste veckan

Då vår Facebook-sida av än så länge oförklarliga skäl legat nere senaste veckan så har vi inte kunnat uppdatera er om de nyheter som oss eller som rör City. Mer information gällande Facebook-sidan kommer på måndag. Som tur är så har det inte varit överdrivet mycket som har hänt, men här kommer ändå en snabb och ganska färsk sammanfattning av vad som hänt Manchester City i det senaste.
 
 
2:e juli: Jack Harrison som varit utlånad till Leeds United under de senaste tre säsongerna är nu klar för klubben permanent. För att Leeds skulle få låna Harrison förra säsongen var dealen att det var en obligatorisk köpklausul i slutet utav lånedealen, den har man nu aktiverat. Yttern har på denna tid stått för 128 matcher för klubben, där han stått för mycket fina prestationer och Leeds betalar City ca £13m för 24-åringen.
 
width=540
 
 
 
 
14:e juli: Den nya säsongens hemmatröja samt målvaktströjan blir presenterad - totalt inspirerad utav det magiska ögonblicket 93:20.
Säsongens bortatröja och även tredjestället kommer att presenteras vid ett senare skede. Kommentera gärna nedan vad ni tycker om den nya tröjan!
 
width=570
 
 
 
 
16:e juli: City har stängt ungdomarnas träningsanläggning och har även bett akademipersonal samt ungdomsspelare att hålla sig borta de kommande tio dagarna pga Covid-positiva test bland spelare och personalen. Delar av Citys A-lag ska tillsammans med Pep Guardiola komma tillbaka på måndag för att börja klubbens försäsong, det är i skrivande stund oförändrade planer och kommer fortfarande att bli av.
 
width=568
 
 
 
 
16:e juli: Lukas Nmecha som gjorde succé i belgiska Anderlecht förra säsongen har också hittat en ny permanent klubbadress. Den 22-åriga tyskfödda engelsmannen, som sedan 2007 har klättrat sig upp genom Citys ungdomslag är nu klar för tyska Wolfsburg. City får ca £11m för Lukas, men där City har 15% på eventuella framtida försäljningar och samt en återköpsklausul på anfallaren.
 
width=562
 
 
 
 
Nackdelen med sommar och Silly Season är att det skapas oerhört mycket prat och falska rykten, inte minst när det gäller Manchester City. Därför är vi väldigt försiktiga med att lägga ut för mycket utav det och väljer noggrant ut vad vi sprider vidare och inte. Det är inte överdrivet mycket snack om varken incomings eller eventuella outgoings ska tilläggas.
 
16:e juli: Enligt trovärdiga källor från både England och Italien så ryktas det om att Juventus är sugna på Gabriel Jesus denna sommaren. Italienarna vill dock vänta med betalningen till 2022, vilket gör att en deal i dagsläget skulle mest troligt bli en utlåning under en säsong som sedan blir permanent nästa sommar.
 
width=528
 
 
- Som vi redan vet och som vi tidigare har rapporterat så är City fortsatt intresserade utav både Harry Kane och Jack Grealish. City vet om att det är två enormt svåra värvningar, men enligt rapporterna så kommer City att fortsätta att försöka. Båda spelarna ska enligt samma rapporter vara sugna på nytt äventyr.
 
width=523


Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.