Krönika

Tillbaka

En ny säsong står för dörren2021-07-22, Oskar Hansson     0

Trots att City föll på målsnöret i Champions League-finalen stod de ändå för en formidabel säsong. Frågan är vad vi kan förvänta oss nu? Försäsongsträningen har inletts trögt och inget transferrykte känns än så länge konkret.

Det kan förvisso hända ett och annat som påverkar förutsättningarna innan transferfönstret stänger den 31: a augusti. Jag känner mig oavsett vad trygg med att Pep Guardiola kommer ha en slagkraftig trupp till förfogande. Någon kanske påstår att klubben är försvagad eftersom den legendariska Sergio Aguero har slutat i City. Men i ärlighetens namn var han ingen bärande spelare förra säsongen, då laget presterade så otroligt bra. Fyra mål på 12 matcher i Premier League är inget som sticker ut. Guardiolas lösning att vid upprepade tillfällen spela med en falsk nia visade sig fungera mycket bra.


Om förväntningen är att City ska prestera bättre än förra säsongen bör målsättningen vara något i stil med att vinna Premier League och ligacupen, samt någon av FA Cupen eller Champions League. Det låter som en tuff utmaning men är säkerligen något som motiverar Pep Guardiola.


Resultatmässiga förväntningar är dock något som Guardiola sällan hänger upp sig på, åtminstone offentligt. Om någon skulle fråga honom nu gissar jag att han skulle svara något i stil med att det viktigaste är att komma så väl förberedda som möjligt mot Leicester i Community Shield den 7: e augusti.

 

width=436


Trög första vecka – majoriteten på semester
Förväntningarna är höga, men än så länge har laget inte haft goda möjligheter att förbereda sig väl inför den stundande säsongen. Under sommaren har helt otroliga 17 spelare deltagit i mästerskap. 13 i EM och fyra i Copa America. Det har resulterat i uppskjutna semestrar vilket påverkar försäsongen. Vecka 29 inledde City sin försäsong och de enda etablerade spelarna som deltog var Benjamin Mendy, Fernandinho och Riyad Mahrez. I övrigt bestod den lilla träningsgruppen av unga förmågor och träningsmålvakten Scott Carson.


Som jämförelse började Liverpool försäsongsträna vecka 28 och då var etablerade spelare som till exempel Mohamad Salah, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané, James Milner, Virgil van Dijk, Joe Gomez och Naby Keita med från start.  


Att det ser ut på det sättet i slutet av juli är inte idealiskt. Å andra sidan är det viktigt att de som direkt efter Champions League-finalen började förbereda sig inför sommarens mästerskap får chansen att pusta ut och vila upp sig inför ännu en krävande ligasäsong. Det blir spännande att se hur Pep Guardiola får ihop sitt lag i första träningsmatchen mot Preston på tisdag kväll.

 

width=482


Ingen transfer känns än så länge het
Om försäsongsträningen går ganska trögt gör transferryktena det också. Jag följer i huvudsak Manchester Evening News rapportering och de skriver många artiklar om Citys påstådda intresse för Jack Grealish och Harry Kane. Det ska tilläggas att inget rykte verkar vara särskilt konkret än.


Om City ska värva båda får vi nog räkna med att det kostar omkring 200 miljoner pund. I så fall är det frågan om en affär är möjlig att lösa ens för City. Manchester Evening News menar i så fall att Gabriel Jesus, Bernardo Silva och Riyad Mahrez kan vara möjliga alternativ som i så fall kan säljas. Det ska återigen betonas att det här inte känns som mer än spekulationer tills läget förändras.


Även fast Citys säsong inte har kommit i gång på allvar än är det skönt att den närmar sig.Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.