Nyhet

Tillbaka

OFFICIELLT: Stones förlänger2021-08-10, Andreas Hoel     0

Efter många om och men och med endast 12 månader kvar på sitt dåvarande kontrakt så har nu Stones raderat alla tvivel om en eventuell fortsättning i Manchester

Igår var det exakt fem år sedan en 22-årig färsk John Stones skrev på ett femsårskontrakt med Manchester City. Idag, fem år senare så skriver den nu 27-åriga mittbacken på ett nytt femårskontrakt till 2026 och kommer då att ha spenderat tio år i klubben. Efter att ha startat sin karriär i City på en hög nivå så har skador varit en del av Stones vardag under en längre tid. Under säsongen 2019-20 så låg nästan Stones sist i rangordningen och ryktena började spridas om en eventuell flytt från Manchester. 

Sedan dess har John Stones tagit sig en titt i spegelen, enligt hans egna ord, och ändrat på saker och ting utanför fotbollen som var nödvändiga. Han gav inte upp och krigade istället på och idag ser vi tillbaka på en fantastisk säsong från Stones som bildade kanske europas bästa mittbackspar med den 23-årige mittbackskollegan Rúben Dias. En form som John Stones även tog med sig under sommarens EM där man höll nollan under hela gruppspelet, och sedan tog sig vidare till final med endast två insläppta mål, ett utav dem i finalen. 

- Jag hade inte kunnat vara gladare. Jag älskar att vara en del utav den här klubben. Det finns så många fantastiska spelare här och jag vet att vi kommer att fortsätta vinna titlar vilket är mitt största fokus. Att få jobba med Pep är en dröm - han har lärt mig så mycket och jag känner att jag fortfarande lär mig någonting varje dag, börjar Stones med efter att han skrivit på kontraktet. 

- När du blir kär i ett ställe, både folket och hela klubben, det är något som jag tidigare har strävat efter. Att ha de minnerna jag redan har här, alla fantastiska stunderna, alla människorna, jag känner mig definitivt som hemma. Att få ha varit här i fem år och nu förlänga med ytterligare fem år, det är svårt att förklara med ord, erkänner Stones.

Vi säger ett stort grattis till John och önskar honom all lycka de kommande fem åren!Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.