Nyhet

Tillbaka

OFFICIELLT: Delap förlänger2021-08-20, Andreas Hoel     1

En snabb men inspirerande resa är på god väg att bli något alldeles speciellt. Är Liam Delap framtidens man för Manchester City?

Liam Delaps resa har gått oerhört fort. Han lämnade Derby County 2019 och har under de senaste två åren, inte minst förra säsongen skapat stora rubriker. Han gjorde debut för A-laget redan förra säsongen i en 2-1-vinst mot Bournemouth i ligacupen, där blev han även målskytt. Efter det fick han två inhopp mot Leicester City och Birmingham i FA-cupen. Den 18-åriga anfallaren stod tillslut för 24 mål på 20(!) matcher för Citys U23 och i Premier League 2. Något som gjort att Delap fått spendera en hel del tid med A-laget, och mer lär det bli. 

Nu har anfallaren skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben som håller kvar honom till sommaren 2026. Vart säsongen spelas någonstans är dock fortfarande oklart. Det kryllar utav Championship-klubbar som är intresserade utav att låna 18-åringen. Men Pep sägs också vara till ro med att kanske till och med använda honom som ett alternativ Citys A-lag. Det återstår att se vart Liam Delap tar vägen denna säsongen. 

- Jag är så glad. Jag har varit här i två år nu och jag har älskat varenda dag. Jag har blivit kär i stället och alla människor runt omkring klubben. Jag kan knappt vänta på att få göra ännu mer. De är så otroligt välkomnande och du får väldigt bra coaching. Du tränar med spelare i världsklass som bara förbättrar dig som spelare.

Vi säget ett stort grattis till Delap och önskar honom all lycka kommande säsong! 

 Kommentarer

2021-09-01 12:04   Petrus Gattbo  

Tror han har större chans att lyckas än vad Harry Kane hade haft (givetvis med tanke på skillnader i kravbild)

 

   

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.