Krönika

Tillbaka

Harry Kane-månaden2021-08-25, Oskar Hansson     0

Augusti börjar lida mot sitt slut och det är dags att stanna upp och reflektera över Citys senaste veckor. Jag anser att månaden präglades av en spelare som inte kommer att spela i Manchester City den här säsongen.

I säsongens första krönika lyfte jag att City bara hade tre seniorspelare på försäsongsträningen. Att bara Fernandinho, Benjamin Mendy och Riyad Mahrez fanns på träningsplanen ett par veckor innan ligapremiären kändes inte särskilt stabilt. Samtidigt var den höga frånvaron förståeligt då så många spelade EM och Copa America under sommaren. För en månad sedan ryktades det även en del om att Jack Grealish och Harry Kane skulle värvas.

Vi vet ännu inte hur Manchester City anno 2021/22 ska svara upp på de fantastiska prestationerna som förra säsongens upplaga presterade, men några drag ser vi. Jack Grealish kommer spela i Pep Guardiolas lag medan Harry Kane inte kommer göra det. Grealish känns som en mycket spännande spelare men jag kan ändå inte undgå att han kostade monstruösa 100 miljoner pund. Han var inte ordinarie i Englands landslag den här EM-sommaren. Dock är han ”bara” 26 år när den här säsongen är slut. Vi kan inte heller ifrån att han är handplockad av Citys transferansvariga. När de satsar så här hårt bör de ha sett att hans egenskaper passar särskilt bra in i laget.

width=651


Nyligen bekräftade Harry Kane att han stannar i Tottenham. City kommer alltså, med största sannolikhet, tvingas genomföra ännu en säsong utan en erfaren, renodlad striker. För visst har vi slutat tro på Gabriel Jesus som Citys nya nummer nio för länge sedan? 18 åriga Liam Delap ska enligt Guardiola tillhöra A-truppen den här säsongen. Dock kan vi supportrar inte förvänta oss att han redan nu blir lagets målkung. Hoppet är helt enkelt att förra säsongens lyckosamma upplägg med olika offensiva mittfältare i rollen som falsk nia blir lika välfungerande nu.


City nollades två gånger
Mitt i alla rykten om Harry Kane har City spelat fotbollsmatcher. Först blev det förlust med 1-0 mot Leicester i Community Shield och sedan samma siffror i ligapremiären mot, ironiskt nog, Tottenham. Jag tycker personligen att City stod för helt okej insatser i båda matcherna, framför allt med tanke på förutsättningarna med i princip utebliven försäsong. Laget skapade ju chanser och det största skälet till förlusterna var inte att Leicester och Tottenham körde över City spelmässigt. Det var snarare så att motståndarna var effektiva medan City missade sina chanser.


Det för återigen in oss på ryktena om Harry Kane. Vi är nog flera som har känslan av att City mycket väl kunde ha vunnit båda de här matcherna om de haft en effektiv anfallare i laget. Ferran Torres som var spjutspets i de här matcherna försökte. Men vägde helt enkelt lite för lätt och förblev mållös.


Torres fick förnyat förtroende som anfallare mot Norwich och även fast han hade otur med ett mål som blev bortdömt för offside, tycker jag att han vägde för lätt även mot nykomlingarna. Jag räknar med att någon annan spelare får chansen i den positionen mot Arsenal. Kanske kan Raheem Sterling vara ett alternativ, som hoppade in och blev målskytt?

width=724


Säsongen är fortfarande ung
Innan säsongen började målades City ut som storfavoriter till att vinna Premier League. Det snacket har väl stannat av lite på sistone, framfört allt med tanke på Chelseas framfart och Citys förlust mot Tottenham. Chelsea har även lyckats med det som City inte lyckades med den här sommaren. Nämligen att värva en erfaren renodlad striker i Romelu Lukaku.


Jag tror att City kan vinna Premier League även den här säsongen. Nyckeln ligger i att behålla den starka defensiven från förra säsongen samtidigt som målskyttet fortsätter att spridas ut mellan olika spelare. Dock känns det ytterst tveksamt om City är kapabla att vinna ligan med tolv poängs marginal och kombinera det med en final i Champions League, som de gjorde förra säsongen.Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.