Krönika

Tillbaka

Möt Selma - första tjej i Citizens of Sweden styrelse2021-08-26, Anders Rosén     0

Möt Selma Isovic som valdes in som ny ledamot i Citizens of Swedens senaste årsmöte. Selma är relativt ung men blev Citysupporter på skolgården redan för 14 år sedan. Selma är också den första kvinnliga styrelseledamoten i vår supporterförening sedan bildandet 2008 – på tiden säger vi och välkommen Selma!

Vem är Selma?

”Jag är 24 år, född och uppvuxen i Ljungby i Småland men har sedan 2016 bott i Lund i omgångar. Studerade till jurist i två år, gjorde ett uppehåll och läser nu till socionom.”

Hur länge har du varit City-supporter och hur blev du det?

”Det var av en slump skulle jag säga, men oj vad glad jag är för den slumpen! Jag var den enda tjejen i typ femte-sjätte klass som gillade fotboll. Därför pratade jag mycket fotboll med killarna i klassen och på rasterna. I början hade jag inte fastnat för något särskilt lag, men när majoriteten av killarna var United-fans var jag ju tvungen att provocera lite och såg City var de stora rivalerna i Manchester. Sakta men säkert följde jag laget och resultat och jag insåg att jag verkligen gillade laget och till sist var det inte bara för att provocera killarna. Sedan 2007 följer jag varje match med City.”

Vad tycker du styrelsen och föreningen ska ägna merfokus på? 

”Jag tror att det hade varit givande att försöka marknadsföra sig mer då jag är rätt säker på att många kanske inte har koll att vi ens finns, vare sig som förening, där man kan bli medlem eller på sociala medier. Jag visste det inte förrän bara för några år sedan. Det är alltid bra att försöka nå ut så att fler supportrar hittar oss - yngre, äldre, män, kvinnor, killar, tjejer,  ja alla!”

Du är den första tjejen i styrelsen – efter 12,5 år. Betyder det något? 

”Det tycker jag definitivt betyder något! Min förhoppning är att föreningen fortsätter att växa och då även fler kvinnliga medlemmar. Jag tycker det är viktigt att ta detta steg och visa att det finns plats även för tjejer och kvinnor i denna supporterklubb - oavsett om man sitter i styrelsen eller diskuterar något av föreningens inlägg på sociala medier. Jag måste erkänna att jag känner mig otroligt stolt - inte enbart för att jag är första kvinnan i styrelsen utan även för att jag har blivit otroligt bra bemött sedan jag blev medlem och aktiv i diskussionsgruppen. Jag ser verkligen framemot att få bidra med något till den förening som jag värnar om. 

Hoppas även på att få uppleva min första supporterresa och att få lära känna fler Citysupportrar då jag känt mig väldigt ensam under min tid som supporter. ”

Vad har du för intressen vid sidan av City? 

”Jag älskar att dansa! Jag har dansat i princip hela mitt liv så jag tar varje chans jag får att få stå på ett dansgolv eller en scen. Just nu är det främst magdans som gäller. Så vill ni lära er ett danssteg som imponerar är det bara att höra av sig – haha! Jag gillar även gillar att läsa böcker och lägga pussel när jag har tid över.

Favoritspelare i City? 

Jag fruktade för den frågan, då jag har svårt att välja EN spelare . Joe Hart kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta då han var min första förälskelse i princip, men att välja en favorit är svårt. Denna säsongen var det definitivt Foden som slog omkull mig med sin passion och sina prestationer. Att vara så ung och prestera på så hög nivå och så bra som han ändå har gjort det... wow säger jag bara!

Anders Rosén intervjuade Selma

 Kommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.