Krönika

Tillbaka

Tankar inför säsongen 2022/20232022-07-27, Quoc Tung Tran     0

Den nya fotbollssäsongen väntar runt hörnet och jag tänkte dela med mig av mina tankar om dom 4 nyförvärven som klubben adderat i sommar.

Det är snart dags för den nya säsongen att dra igång och jag tror jag talar för alla Citizens när jag säger att jag är väldigt taggad och förväntansfull på den nya säsongen. City börjar säsongen med att spela Community Shield mot förra säsongens ligatvåa Liverpool på King Power Stadium den 30/7 klockan 18. Jag förväntar mig att Pep kommer ställa upp med starkast möjliga lag för att ge så många spelare som möjligt chansen att hitta formen inför seriepremiären borta mot West Ham söndag 7/8 klockan 17:30.  

Som bekant har klubben spetsat truppen med 4 nya ansikten och jag tänkte dela med mig av mina tankar om dessa 4 och vad jag tror vi kommer få se av dessa herrar under säsongens gång. 

Kalvin Phillips/Först ut är vår nya defensiva mittfältare som är en ersättare till klubblegendaren Fernandinho. Phillips som också kallas “Yorkshire Pirlo” kom från Leeds där han hade en skadedrabbad säsong men när han var frisk var han ordinarie och en viktig spelare i Leeds. Phillips kommer framförallt att konkurrera med Rodri om platsen som defensiv mittfältare men han kan även ta ett kliv ner och spela som mittback vid behov.

Att konkurrera med Rodri kommer inte bli en lätt uppgift då spanjoren hade en riktigt bra föregående säsong men det kommer vara en lång säsong där det dessutom ska spelas ett VM i november-december så Phillips kommer att få sina chanser.  

Det jag också ser som positivt med Phillips är att han är engelsk där han redan känner våra engelska spelare från landslaget vilket bör underlätta för honom att komma in i laget ännu mer. Phillips kommer att spela i tröja nummer 4. 

Erling Håland/
J
ag har fortfarande svårt att förstå att den mest eftertraktade talangen i hela världen följer sin pappas fotspår och kommer spela i ljusblått kommande säsongen, helt overkligt men så underbart. Vad finns det att säga om den 22-åriga norrmannen då? Han har öst in 86 mål på 89 matcher i Borussia Dortmund och jag hoppas på att han kommer fortsätta att ösa in mål för vår fina klubb med all offensiv kvalité som finns.

Den här värvningen skickar signaler till resten av fotbollsvärlden och visar hur långt klubben har kommit när en spelare av Hålands kaliber väljer att skriva på för City när i princip alla toppklubbar jagar honom. Förra säsongen spelade City utan en renodlad anfallare och ändå lyckades laget göra så många mål och fördela målskyttet på många spelare. Nu med Håland som en renodlad anfallare måste det vara en förskräcklig tanke för alla motståndare, samtidigt som det gör mig som supporter väldigt exalterad.

Håland har sagt i sin presentationsintervju att han håller på City och har följt City i många år så det är väldigt fint att han får spela för klubben i sitt hjärta. Håland kommer att spela i tröja nummer 9.  

Stefan Ortega Moreno/Den 29-årige tyska målvakten kom på en gratisövergång när hans kontrakt hade löpt ut med Arminia Bielefeld. Ortega Moreno har hämtats in för att konkurrera med Ederson om att bli förstemålvakt nu när Zack Steffen har lämnat på lån till Middlesbrough i jakt på regelbunden speltid inför VM i vinter. Ortega Moreno är en kompetent målvakt vilket hans statistik från förra säsongen kan bevisa.

Han gjorde 3,8 räddningar per match vilket var mest i hela Bundesliga och hade en räddningsprocent på 70,2% vilket var 7:e mest i ligan. Ytterst imponerande siffror med tanke på att Arminia Bielefeld är ett bottenlag och inte har i närheten av ett lika bra försvar såsom City. Ortega Moreno kommer att spela i tröja nummer 18.  

Julián Álvarez/Den argentinska anfallstalangen värvades redan i januari men lånades direkt tillbaka till hans moderklubb River Plate för att slutföra säsongen där innan han anslöt till City lagom till försäsongen började. Álvarez är en spännande talang som visat på god förmåga att hitta målet när han bland annat gjorde 6(!) mål i en match där hans lag vann med 8-1 i Copa Libertadores vilket är Sydamerikas motsvarighet till Champions League.

Många likheter har dragits mellan Álvarez och klubbens mesta målgörare genom tiderna Kun Agüero, båda har låg tyngdpunkt och är teknikska anfallare så vi får hoppas att Álvarez kan replikera Agüeros form och göra många mål. Álvarez kan spela på alla 3 platser i anfallet vilket ger laget ytterligare bredd men hans preferens är att spela i mitten som spetsanfallare. Álvarez kommer att spela i tröja nummer 19.  

Jag vill även nämna att Jack Grealish kan ses lite som ett nyförvärv denna säsong då han nu har fått en hel säsong att acklimatisera sig till Citys spelstil och han vet vad som förväntas av honom. Vi fick se mycket av vad Grealish kan i slutet av förra säsongen när han blixtrade till med sina kvaliteter och han har en väldigt hög högstanivå så det gäller att han kommer upp i det och visar vad han kan. Vi har sett många spelare som Bernardo Silva, Riyad Mahrez, Rodri och João Cancelo ta ett steg upp i sin utveckling när dom har fått vänja sig till Citys spelstil så vi får hoppas att detsamma gäller vår gode Jack GrealishKommentarer

Inga kommentarer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.