Biljetter - regelverk

Vi förmedlar så kallade supporterklubbs-biljetter till Manchester City samtliga matcher. Detta innebär att det inte är vi själva som håller biljetter på lager utan vi ansöker om ett antal av den pott av biljetter som hör till alla supporterklubbar runt om i världen. Saknar du informationen du söker, kolla in vår biljett-FAQ för ytterligare svar. 

Regelverk

Annonsering och deadline
Det är vår ambition att i så god tid som möjligt annonsera om möjligheten att ansöka om matchbiljett. Vilka matcher som är tillgängliga samt deadline för ansökan till dessa ska tydligt framgå på vår hemsida. 

Ansökan och kösystem
Endast betalande medlemar i supporterföreningen Citizens of Sweden har möjlighet att ansöka om matchbiljetter till Manchester Citys matcher. Alla i samma sällskap eller familj måste vara medemmar i supporterföreningen för att kunna tilldeles biljett.

Medlemmens ansökan
Biljettansökan går via vår hemsida. Supporterföreingen strävar efter att samtliga ansökningar sker via det ansökningsformulär som finns för att på så vis försäkra oss om att personen som ansöker är medlem.

Undantag från detta förfarande kan ske men då ska möjligheter till biljett utlysas på hemsidans forum och därefter hanteras via mailadressen biljetter@citizensof.se

Kösystem 
Citizens of Sweden använder sig av principen ”först till kvarn”. Dvs, alla ansökningar hamnar i den ordning som de inkommer via vår ansökningsfunktion på denna sida.

Förtur - avsteg från kösystemet

  • Vid fördelning av biljetter så går medlem som var medlem föregående år före medlem som inte hade medlemskap förra säsongen.
  • Förtur till biljett kan utdelas till personer engagerade i Supporterföreningen eller som tävlingspris till medlemar

Ansökningsprocess

Ansökan
Ansökan sker enligt ovanstående regelverk. När deadline gått ut för ansökan skickar Citizens of Sweden in antalet önskade biljetter till den centrala supporterklubben i England. 

Medlemmens ansökan är bindande efter att deadline har gått ut. Det är med andra ord inte möjligt att ta tillbaka sin ansökan därefter utan man måste betala biljetten vare sig man kan nyttja den eller inte.

Fördelning
När den centrala supporterklubben i England fått in alla ansökningar fördelas tillgängliga biljetter ut till de lokala supporterklubbar (typ Citizens of Sweden).

När vi frå besked om antalet biljetter vi fått tilldelade så informerar vi våra medlemmar om utfallet och ber om betalning för biljetten.

Distrubition
Då det varierar lite i tid de anländer till oss från England så gäller nedanstående möjliga leveranser. Givetvis håller vi dig informerad i detalj om hur du får tag i din biljett.

  1. Du får dem hemskickade till dig med posten.
  2. Har City inte hunnit att skicka dem p.g.a. för tajt deadline etc. så får du hämta ut dem på plats. I detta fall får du all info som du behöver av oss.
  3. Om vi inte hinner skicka dem till alla så kan du bli instruerad att möta upp annan medlem på plats för överlämning av biljetter.
  4. Ska du på Supporterresa så får du dem på plats av vår reseguide.