Info från supporterklubbben

Tillbaka

Information från årsmötet2023-05-24, Andreas Fahlgren     0

På söndagen den 21 maj, före matchen mot Chelsea hade Citizens of Sweden sitt årsmöte i Manchester. Ett 30-tal svenska Citizens slöt upp.

 

Förutom de vanliga årsmötespunkterna fick de lyssna på Kevin Parker, generalsekreterare i officiella supporterklubben som berättade om hur klubben jobbar.

”Vi i supporterklubben är glada över den svenska sektionen och det långvariga och seriösa arbete den har bedrivit under lång tid,” menade Kevin Parker. ”Det är en väldigt välskött sektion och jag hoppas att de svenska medlemmarna uppskattar det,” fortsatte Kevin.

Han påminde om att Citzens of Sweden har förmånen att bland annat dela ut en egen utmärkelse. The Blue Horse, efter en omröstning bland medlemmarna.

”Det är bara Citizens of Sweden, av alla över 300 sektioner som har den möjligheten. En annan förmån är att svenska sektionen ibland kan få låta barn gå ut som spelareskorter på plan.”

Vid årsmötet valdes den nya styrelsen för verksamhetsåret 2023/24. 

 • Andreas Fahlgren omvaldes som styrelseledamot för två år och dessutom som föreningsordförande på ett år.
 • Magnus Qvist omvaldes i styrelsen på två år.
 • Petrus Gattbo omvaldes som suppleant på ett år.

Selma Isovic har lämnat sin post i styrelsen under mandatperioden och i ett fyllnadsval för hennes plats valdes Andreas Larsson. Tanken är att Andreas ska gå in som ansvarig för det redaktionella arbetet i stället för Selma. Anders Rosén kvarstår i styrelsen, då hans mandat sträcker sig ytterligare ett år.

Malcolm Leijonhjelm går in som ny i valberedningen tillsammans med Bo Lönnqvist som sitter kvar sedan tidigare. Per Gisslén kvarstår som revisor.

Vid årsmötet redogjorde ordförande Andreas Fahlgren för verksamheten det gångna året. Det har varit framgångsrikt år där Citizen of Sweden har expanderat på flera områden. Ett axplock:

 • Vi har slagit rekord i antalet förmedlade biljetter: 489, vilket är mer än en fördubbling mot året före.
 • Tilldelningsprocenten av matchbiljetter är hela 86 procent, av hur många vi ansöker om. En hög siffra trots att vi upplever att det blivit lite svårare att få biljetter.
 • Vi har arrangerat tre supporterresor: en bortamatch tillsammans med vår ”broderbranch” Heyside i Manchester. CL-matchen mot FC Köpenhamn borta, familjeresan under novemberlovet mot Fulham och den traditionella resan till sista hemmamatchen och årsmötet i maj. Denna gång mot Chelsea där ligasegern firades.
 • Vi har slagit rekord i antalet medlemmar. Vi är nu 625, vilken är en ökning med 44 procent från säsongen före.
 • Ekonomin är god och under kontroll. Föreningen gjorde ett positivt resultat på 45 400 kronor och har en god likviditet.

Klicka här för att ladda ner verksamhetsberättelsen.

Slutligen beslutade årsmötet att ha oförändrade medlemsavgifter kommande säsong:

 • 200 kr för vuxen
 • 100 kr förfamiljemedlem på samma adress
 • 100 kr för ungdom 17 år och yngre

 

 Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.