Krönika

Tillbaka

Veckans City #11: City vinner, men kommer någon ny spelare?2023-08-24, Oskar Hansson     0

City gör sitt jobb på planen. Men på bänken syns det att truppen är tunn och frågan är om den blir bredare under transferfönstrets sista dagar?

I den väldigt sena avsparkstiden i lördags kväll stod City för en fin insats då det blev seger med 1-0 hemma mot Newcastle. Det som inför matchen var mest ögonhöjande var bänken som mestadels bestod av juniorer. Startelvan var dock stark som vanligt. Matchen var chansfattig med Alvarez lyckades spräcka nollan efter en fin passning av Foden. City höll ut, trots bristen på byten och tog en blytung seger. Faktiskt hade Newcastle inte ett enda skott på mål och det hör inte till vanligheterna dessa dagar. Segern var Citys 17:e raka på Etihad Stadium.

Trots att säsongen startat med två segrar i ligan och en seger i Supercupen, luftade Guardiola lite oro över truppens smalhet efter matchen. Mot Newcastle bestod bänken av Phillips, Ake, Ortega, Gomez, Perrone, Bobb, Palmer, Lewis och McAtee. Efter matchen pratade han om att City står inför viktiga val den kommande tiden. Att Mahrez lämnade klubben var inte vad de förväntade sig och utöver det har De Bruyne plötsligt blivit långtidsskadad. City behöver fler spelare och det är bara att titta på bänken för att förstå att det nog blir en omöjlig uppgift att fightas om fem troféer den här säsongen med dagens trupp. 

Doku ser ut att bli nästa nyförvärv

Det är många rykten som florerar så här i slutet av transferfönstret. För ett tag sedan lät det som att City i princip hade värvat Paqueta från West Ham för omkring 80 miljoner pund. Helt plötsligt blev spelaren misstänkt för att ha brutit mot ligans bettingregler varpå en eventuell lång avstängning väntar. Då drog sig City ur och det är förståeligt med tanke på investeringen. I stället har det bland andra börjat ryktas om Crystal Palaces tekniska lirare Eze. Han tros kosta 70 miljoner pund. Den affären har jag dock inte kunnat tolka som särskilt konkret ännu.

En spelare som dock verkar vara på väg in är Doku från Rennes. Han är en 21 årig ytter som tros kosta omkring 55 miljoner pund. Tydligen satt vanligtvis ordinarie Doku på bänken i Rennes match i helgen. Dessutom har han enligt Daily Mail setts på City Football Academy för att genomföra sin läkarundersökning. Ska man tro de uppgifterna är han ju klar när som helst. 

Personligen har jag ingen koll alls på Doku men City brukar mena allvar med sina nyförvärv. Det är liksom ingen de började titta på för någon vecka sedan och nu bestämt sig för att värva. De har säkerligen följt Doku ett tag, gjort research och nu beslutat sig för att det är dags att satsa. Hur som helst är City i det läget där truppens bredd behöver stärkas.

På utsidan har det hänt en del grejer den senaste veckan. Maximo Perrone, som tillhört truppen ett tag men som typ ingen Citysupporter vet vem det är, har gått på lån till Las Palmas. Det är nog inget att orda om. Även fast han tränat med laget och suttit en del på bänken så har han aldrig känts aktuell för betydande speltid. Han fick knappt speltid i sommarens träningsmatcher då Guardiola verkligen luftade truppen i övrigt. 

Laporte lämnar

Laporte är klar för Al Nassr och att han lämnar klubben är mer än väntat. På försvarssidan är truppen både spetsig och bred och även fast Laporte är en ytterst kompetent försvarare så har det varit tydligt länge att han inte ingår i Guardiolas planer. Det är egentligen lite konstigt då Laporte är en sådan pass bra försvarare. Förvisso har skador stört honom de senaste säsongerna och han har väl inte varit tillgänglig så mycket som han skulle ha velat. Men det är ändå lite lustigt att Guardiola bedömer honom vara så här pass långt bakom Gvardiol, Ake, Akanji, Dias och Stones kan jag tycka. Men jag har hamnat i det läget med Guardiola då jag har så stort förtroende för honom att han får göra sådana här beslut utan att jag blir upprörd. 

Glada nyheter från veckan som gått är att Bernardo har skrivit på ett nytt kontrakt. Nu vet vi väl egentligen inte hur nära det var att han lämnade under sommaren. Men hade han gjort det när även Gundogan och Mahrez gjorde det så hade det varit extremt tungt. Bernardo är extremt viktig för det här laget både på planen och utanför.

Nästa vecka avser jag skriva en hel del om helgen som just nu stundar. Tillsammans med sex andra svenskar ska jag nämligen till Sheffield för att från bortasektionen heja fram våra ljusblå hjältar till tre nya poäng. Det verkar som att det blir tidig samling på en pub i Manchester på söndag morgon. Därefter rullar bussen till Bramall Lane. Det ser jag verkligen fram emot!Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.