Krönika

Tillbaka

Veckans City #14: äntligen riktigt fotboll igen!2023-09-14, Oskar Hansson     0

Landslagsuppehållet är på väg mot sitt slut. Det finns lite intressanta grejer att plocka ut från det och till helgen tror jag West Ham kommer ge City en riktig utmaning.

Efter veckor då det funnits mycket att skriva om kring City har det nu varit en lite lugnare vecka. För min del har Sverige tagit mer uppmärksamhet. På den fronten är det väl bara att konstatera att Janne Anderssons era ser ut att gå mot sitt slut och det är dags att låta en ny förbundskapten få chansen. 5-0 segern mot Estland var fin, men samtidigt vad vi kan förvänta oss. 3-1 förlusten mot Österrike var dock en käftsmäll av det grövre slaget.

Men nu är det här en artikel om Manchester City och inte om landslaget. Lite relevanta saker har jag dock snappat upp under veckan. Kyle Walker gjorde sitt första landslagsmål för England när de spelade 1-1 mot Ukraina i lördags. Han lär säkert komma tillbaka till Manchester stärkt av det. Även Phil Foden gjorde mål när England träningsspelade mot Skottland. Lika uppseendeväckande från den matchen var att Kalvin Phillips spelade 90 minuter. Det var verkligen något positivt, alla minuter är bra minuter för honom och förhoppningsvis kan det ge självförtroende. Phillips ju till väldigt stor del spenderat sin tid på bänken sedan han kom till City och det känns liksom inte som att hans lycka vänder i närtid.

Inget landslagsuppehåll utan nya mål av Haaland kan vi även konstatera. Mot Georgien gjorde Haaland ett mål när de vann med 2-1. Norrmannen har nu gjort 25 mål på 26 landskamper. Han är alltså lika bra oavsett om han spelar i Manchester City eller Norge. Snudd på omänskligt!

Jag har även noterat att Ederson vaktat målet för Brasilien i deras två VM-kvalmatcher. Det är lite uppseendeväckande då jag annars har tolkat det som att Alisson Becker brukar stå för Brasilien.

West Ham blir en tuff återstart

Nu blir det ett par veckor av den riktiga fotbollen innan ett nytt landslagsuppehåll sätter sina klor i oss i oktober. Hösten är ju verkligen speciellt på så sätt. Det är stopp-start med landslagsuppehållen hela september, oktober och november. Efter det blir det bättre då vi bara behöver lida ut ett uppehåll i mars någon gång. 

Men till helgen väntar en tuff utmaning för Citys del. West Ham står för motståndet och matchen spelas på London Stadium. West Ham hade ju en väldigt speciell fjolårssäsong då de ganska länge var nära att åka ur Premier League. Parallellt med det vann de Europa Conference League. Under sommaren tappade de sedan sin stöttepelare Declan Rice till Arsenal.

Det var lite spekulationer om David Moyes skulle få behålla sitt jobb men han blev kvar inför den här säsongen. Jag trodde inte på West Ham och när jag tittar på mitt förhandstips är det skämskudde fram. Jag tippade West Ham på 16:e plats innan ligan sparkade i gång! I skrivande stund ligger West Ham fyra efter tre segrar och en oavgjord. 

Någonstans får vi verkligen ge West Ham att de ser intressanta ut och de kan säkert ge oss en rejäl match på lördag. Kanske de även kan störa oss så pass mycket att de orsakar säsongens första poängtapp för oss? Moyes nykomponerade mittfält med Ward Prowse, Paqueta och Alvarez ser riktigt fint ut. 

Positivt för City är dock att Pep Guardiola är tillbaka vid sidlinjen efter sin operation. Jag tror att han kommer få leda fram sina mannar till en hård men välförtjänt uddamålsseger på lördag.Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.