Krönika

Tillbaka

Veckans City #22: Citizens of Sweden goes Manchester City v Bournemouth2023-11-09, Oskar Hansson     3

Den här veckan bjuder Oscar Holst på en reseberättelse från förra helgens supporterresa till Manchester!

Så var det dags, för min andra Manchester resa och den första hemmamatchen för egen del.

Och efter bara en 30 minuters försening så landa vi i ett inte helt oväntat regnigt men fantastiskt Manchester!

/

/

/

Första dagen blev en tur till Etihad Stadium Tour som leddes utav herrarna Steve och Ray. Turen bjöd på mer än vad jag kunde väntat mig, varmt rekommenderad! Det blev förstås även en tur in på den temporära shoppen som verkligen kändes som allt annat än temporär, superfräsch tvåvåningsbutik med bara City prylar! Gissa om jag gick ut något pankare än när jag klev in!

/

/

/

Andra dagen blev det uppvärmning på Mary D’s i sann Citizen anda! Otrolig stämning! Inte minst när Uniteds mål mot Fulham i åttonde minuten dömdes offside, det är nog som de säger, skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

/

/

Matchen då? Amazing!

Vad kan man säga annat än att City inte oväntat dominerar bollinnehav totalt (64,8%) och med hela 731 passningar mot Bournemouths 395. 

När första halvlek blåstes av hade oppositionen ännu inte haft en målchans.

Doku visade upp fantastiska framspel och assister med en låga som inte verkade gå att släcka! Hela fyra assister och ett mål hann han med. Även Aké, Foden, Akanji och Silva hann med varsitt mål också förutom Silva som stod för hela två.. ja ni förstår ju vilken match! 6-1!!

Själv hade jag tippat 5-0 denna matchen men inte ett dugg besviken för det. En bättre första hemmamatch för min del kunde jag inte önskat mig!

Sen ska vi kanske inte glömma ett annat minne för livet, några av våra yngre fans fick ju hänga nere på plan vid uppvärmning och en fick följa med Kovačić in på planen! Mäktigt!

/

På topp avslutades matchdagen med en helt fenomenal buffé på Cosmo, Deansgate. Jag kan inte med ord beskriva hur välfylld och välsmakande den var! Det var den mäktigaste buffén jag nånsin skådat helt klart!

När jag skriver klart detta inlägg har vi även precis slagit Schweiziska Young Boys i CL med en 3-0 vinst och är redo för slutspel i årets turnering likaså! Framtiden ser vacker ut! 

Slutligen vill jag tacka alla inblandade från Citizens of Sweden för både föregående resa borta mot Sheffield i Augusti och således denna. Trevliga möten, människor och vänskaper. Och inte minst, minnen för livet!

Blå kärlek!

// HolstKommentarer

 
2023-11-10 13:17   Dennis Nilsson

Hej! Jag har en lagbild som togs i samband med matchen på alla yngre Citizens som var med, om du vill lägga till den i artikeln ☺️ //Dennis

   
2023-11-10 14:38   Oskar Hansson

Hej Dennis! Om det är okej för alla inblandades vårnadshavare att bilden läggs ut i artikeln så tycker jag verkligen den har en plats här! Om så är fallet kan du kanske kontakta mig på facebook så får jag tag på bilden? :) Mvh Oskar

   
2023-11-10 15:50   Andreas Larsson

Kul läsning med bra tips. Verkligen en rekommendation att åka på gemensamma resor!

   

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.