Krönika

Tillbaka

KRÖNIKA: Veckans nostalgitripp kan bli realitet - hämta hem Leroy2023-11-19, Martin Gersson     1

I veckan ryktades det om att City är intresserade av en återförening med Leroy Sané. Krönikören menar att detta är ett glädjande besked och diskuterar varför det vore ett rätt beslut av klubbledningen.

Community Shield 2019 blev början på slutet. Under sommaren hade media rapporterat frekvent kring den påstådda flytten Leroy Sané stod inför där han skulle, efter tre år i Manchester, återvända till Tyskland. Trots ryktena, fick tysken chansen från start. Leroy såg ut som sitt vanliga jag innan han tvingades kliva ut med en korsbandsskada.

Sané gjorde i och för sig sin avskedsmatch mot Burnley i juni 2020, men många såg skadan i augusti året innan som slutet på de otroliga fyra åren i den ljusblå tröjan. Några veckor senare var han klar för Bayern München. Sané har förblivit för många en supporterfavorit och därför är det mycket glädjande att den tyska tidningen Bild rapporterat att City utmanar Liverpool om tyskens underskrift nästa sommar. 

Låt oss hoppas. Leroys återkomst ligger helt rätt i tiden ur många perspektiv. Riyad Mahrez och Cole Palmer lämnade i somras. Visserligen anlände Jeremy Doku som en slags ersättare, men dock på fel kant och i takt med att Jack Grealish fortsatt står för varierande insatser finns det en ledig plats för 27-åringen. Dessutom har Leroy på riktigt kommit tillbaka till samma storform som innan knäskadan. Åtta mål och sex assist på elva matcher den här säsongen talar sitt tydliga språk. Manchester City-Leroy är tillbaka på riktigt. Det är därför dags för Txiki och Ferran att agera. 

Det känslomässiga bandet City-supportrar har till Sané är väl segmenterat. Vid varje inlägg han lägger upp strömmar kommentarer med folk som förtvivlat vill ha tillbaka honom. Det här är dessutom ingen ensidig relation. Leroy är väl medveten om bandet till supportrarna och brukar visa sin uppskattning när han återvänder till Manchester med jämna mellanrum. Hans familj bor nämligen kvar i Manchester, vilket också påtalar varför det vore naturligt för honom att återvända. 

Det är otroligt underhållande att se Leroy Sané spela fotboll. Den farten och smidigheten i djupled är något som saknas på Etihad. Jag och många andra supportrar vill ha nya Leroy-stunder. Likt Liverpool hemma i januari 2019. Låt det hända.Kommentarer

 
2023-11-20 16:54   Anders Rosén

Bra artikel! Instämmer med innehållet :)

   

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.