Restaurangtips

Tillbaka

Välkommen till en härlig restaurangstad där utbudet är så enormt, variationen är så stor, att frågan snarare är vad man ska välja mer än vart det finns god och prisvärd mat. Som referens kan vi nämna att det vid skrivande stund finns hela 16st rekommenderade restauranger i Manchester i Guide Michelin. 

Nedan hittar du ett urval från oss - Det är en del restauranger men skrolla på, finns mycket gott att finna här. Vi kategoriserar dem nedan enligt Italien, England, BBQ och kött, Veganskt, On the move och Övriga länder.

Bara att börja skrolla och vi är säker på att ni kommer att gilla någon av de många pärlor som många våra medlemmar brukar dinera på. Synpunkter eller ideer på denna guide tas gärna emot på medlemskap@citizensof.se. 

ITALIENSKT FUNKAR ALLTID!

Italiensk mat är ju något som alltid går hem - inte minst är det en matstil som passar alla varianer och storlekar på familjerna! Vi har här valt ut två restauranger som håller hög klass och väl värda ett besök. Vi vill också poängtera att samtliga är väldigt överkomliga i pris med svenska mått mätt. Missa inte att boka bord för att vara säker på att få plats, annars kan det bli en hel del väntan i baren innan det blir ledigt.

San Carlo

San
Stil: Flottaste italienaren i Manchester
Prisklass:
$$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
På den tiden MCFC var en helt italiensk affär hade Mancini ett stående bord här. Balotelli bodde 200m härifrån, men felparkerade sin camoflagelackade Bentley alldeles utanför ändå. Det är fortfarande den kanske finaste restaurangen i hela Manchester. Har du dessutom koll på engelska kändisar är det här the place to be starstrucked. En och annan Cityspelare dyker också upp här med jämna mellanrum.

Maten är självklart väldigt väldigt bra, servicen nåt utöver det vanliga och kyparna är sådär coolt gammelgubbe-italienska som man vill ha. Pretentiösa? Oh yeah!

Don Marco

Don
Stil: Familjär italienare
Prisklass:
$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Priserna är alldelse för låga på den här restaurangen, råvarorna är så fantastiskt fräscha att de bara måste vara handplockade av kocken själv på nån sluttning i Toscana. Menyn är en klassisk italiensk fast tillagade med stort mått känsla och kärlek. Missa inte att titta efter deras extrarätter just för dagen som finns på en griffeltavla snett ovanför baren.

Det här stället är fantastisk på fisk och en grappa till efterrätt sitter ju aldrig fel. Man blir helt enkelt aldrig besviken här. Mycket trevlig personal, som känns som kompisar från första sund man är där nästan. Tips – gå hit och käka efter en Citymatch om ni vill kändishänga med Viasatkommentatorerna. Det är Glenn Strömbergs favoritställe och bjud honom på en grappa så kommer han garanterat dra nån skön story.

BRITTISKT SÅKLART!

Man måste ju såklart ta seden dit man kommer! Här listar vi två restauranger som fokuserar på inhemsk och färglös mat ;). Men med det sagt inte har vi inte påstått att den inte är god. På dessa ställen är den såklart välsmakande och har en trevlig och genuin brittisk interiör. 

Mr Thomas´s Chop House

Thomass
Stil: Engelsk mat när den är som bäst
Prisklass:
$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
På en liten gränd bredvid Cross Street hittar ni denna pärla! Restaurangen ger känslan av en kombinerad pub och restaurang, vilket kanske inte är så konstigt då det är precis det som det är. Ljudnivån i stenlokalen kan bli lite hög när det är fullt men maten är så där enkel och britisk som den förväntas vara.

Här får du såklart brun sås och ärtor till många av rätterna men nu när du ändå har tagit dig hit - varför inte testa en äkta brittisk njurpudding (kidney pudding) när du har chansen!

Browns

Browns
Stil: Storslagen lokal och fatastisk brittisk kök 
Prisklass:
$$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Härlig miljö inne på denna majestätiskt stora restaurang som sväljer väldigt många gäster. Den höga takhöjden ger en lyxig känsla och den mörka dekoren är så brittisk den kan bli. Här samlas många som vill vara lite finare och lite inne så se till att boka plats i tid.

En liten rolig detalj här är att om du köper helflaskor sprit så får du hyra ett skåp ovanför baren för en billig peng och förvara dom i, till nästa gång man kommer. Skön grej för den som vill känna sig VIP.

KÖTT I FOKUS!

När du är riktigt hungrig så kan man få ett litet extra sug efter grillat. Utbudet är såklart stort i stan men nedan hittar ni två av våra favoriter. Se till att hoppa den engelska frukosten bara - för här får man verkligen äta sig mätt!

Reds True BBQ

Reds
Stil: Kött, kött, kött
Prisklass:
$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Enormt härlig mat och inredning men kanske inte världens mest exotiska namn på stället. Snubben som äger det är ginger och påstår att det är därifrån namnet kommer. De gör sin egen öl här, och även om den är lite dyrare än vad öl vanligtvis är i England så är den värd att smaka.

Men på det här stället gör de framförallt sina egna fantastiska långkok. Är du extremt hungrig är det Bucket of Bones som gäller och serveras då helt enklet en hink med kött i olika varianter!. Från typsnitt, stuk, atmosfär och inredning är det faktiskt världsklass på restaurangen, går inte att säga nåt annat.

BEM Brazil

BEM
Stil: Brasilianskt med kött i överflöd
Prisklass:
$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Tillbehören tar du själv i bufféform, men ta inte för mycket, fokus ligger på kött här! När du placerat dig vid ett bord så kommer servitörerna med jämna mellanrum in med spett av olika sorters köptt och skär så många skivor du vill av. Runt 20 olika typer av kött vid varje enskild sittning och det serveras allt från korv och kyckling till biffar och tupphjärta. En upplevelse och något man bara ska ha gjort minst en gång.

Man får en liten lapp som är grön på ena sidan, röd på andra. Ni får gissa själv vilken sida man vänder upp när man är proppmätt och helnöjd. För info så finns det finns ytterligare en BEM i Northen quarters, om det skulle vara närmare.

VEGANSKA ALTERNATIV

Idag så har de allra flesta restauranger såklart vegetariska och veganska alternativ, men det finns ju också såklart ett par som specialiserar sig på detta. Här har du två sådana fantastiska alternativ.

Alvarium

Allotment
Stil: Veganskt 
Prisklass:
$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Alvarium är en populärt ställe beläget i ett litet hörn av North Quarters. Alvarium är ett latinskt ord som löst översätts till bikupa och i denna anda så har de snabbt en trevlig mötesplats för att umgås och att äta gott utan, och allt med överkomliga priser.

The Allotment vegan eatery

Allotment
Stil: Veganskt 
Prisklass:
$$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
En helt vegansk restaurang som har ett bra utbud av plantbaserat och glutenfri meny och ändrar menyn efter vilka råvaor som är bäst för varje säsong.

PÅ SPRÅNG!

Man springer ofta runt på stan i olika hastighet och ibland så kan det vara så att man inte tänker på mat förän det är försent och magen börjar skrika högt. Då är det bra att ha några snabba kryp in som serverar god mat på ett kick! Och fastän det finns pubar som serverar fish-and-chips och burgare i överflöd så väljer vi att lyfta fram dessa tre alternativ.

Byron Burger

Byron
Stil: Storslagen lokal och fatastisk brittisk kök 
Prisklass:
$$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Såklart är ett burgarhak något som måste finnas med på listan och detta ställe är inte bara väldigt bra placerat precis bredvid Picadilly Garden utan de har också grymma burgare tillagade med kärlek! 

Perfekt för lunch när man har lite bråttom men ändå vill ha riktigt god mat.

Crazy Pedro

Pedros
Stil: Grym pizzeria 
Prisklass:
$$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Ibland bara måste man ha en pizza. Och varför inte gå till den bästa i så fall? Dom har jättemärkliga ingridienser, korv tex, men det funkar hur bra som helst. Ta en öl och kolla på folk på torget medans du väntar. En hel pizza kostar £15, men den orkar du aldrig äta upp.

ÖVRIG UTLÄNDSK MAT

Precis som vilken stor metropol som helst så har Manchester ett överflöd av restauranger som serverar mat från världens alla hörn och många av dem serverar otrolig mat. Vi väljer att lyfta fram spanskt, asiatiskt och indiskt men skulle det inte passa så funkar google utmärkt för att hitta fler alternativ!

Tast Catala

Tast
Stil: Tapasrestaurang med stil
Prisklass:
$$$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Lite dyrare oh lite svårt att få bord men vi lovar att det är värt besväret. Vi är såklart inte ensam om att tycka det och det här är definitivt ett av Pep Guardiolas favoritställen och det är inte alls omöljigt att du stöter på honom under middagen. 

Restaurangen är en klassisk tapasrestaurang med extra stil. Här kan du både äta och dricka extremt gott genom att välja små rätter att plocka av och ett djupt gott spanskt vin!

Wasabi

Wasabi
Stil: Japansk sushi-band
Prisklass:
$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Många av restaurangerna i Chinetown smakar exakt likadant, lite odefinierat kinesiskt. Men det är buffé och det är billigt, så det funkar såklart om man trött, ofantasifull, småtom på pengar och hungrig.

Vi väljer i stället att lyfta ut en lite roligare rullbands-sushi-restaurang. Det är en liten upplevelse i sig att bara plocka den sushin som ser godast ut som rullar förbi. Tallrikarna dom står på har nån liten färgkod som avgör om sushin kostar, men ingen fara - här får du mycket gott för pengarna.

Sangam

Sangam
Stil: -
Prisklass:
$$$
Karta:
Länk 
Meny: Länk
 

Kommentar
Vi vill inleda med att nämna att om ni är sugen på Indisk mat så ska ni givetvis gå ner till Curry Mile och strosa därefter för att själv kliva in på den restaurang som ser trevligast ut. Massor av indiska restauranger efter samma gata helt enkelt, därav namnet!

Men vill ni hitta en lite närmare centrum så föreslår vi denna som håller hög klass med en modern inredning och riktigt god indisk mat. Det är fine-dining och ligger mitt på Portland Street.