Boende Manchester

Tillbaka

Manchester har gott om boendevarianter för alla prisklasser. Du bör försöka hitta ett boende runt Picadilly Gardens för att få gångavstånd till centrum. Nedan listar vi några varianter som vi själva brukar boka och vi presenterar dem i fallande skala utfrån antal officella stjärnor. Enklast bokar du rum på dessa hotel via hotels.com, booking.com eller motsvarande site.

Hilton på Deansgate

Hilton
Stil: Klass i ett av stadens kända landmärken
Stjärnor:
****
Karta:
Länk
hotels.com:
Betyg 8,2. Länk 
booking.com: Betyg 8,2. Länk
 

Kommentar
Hilton går inte att missa om du rör dig i Manchester. Hotellet med det lite speciella utseendet skjuter upp ur stadslinjen och är faktiskt ett rätt bra landmärke för navigering. Det ligger inte i den allra centralaste delen så du får gå lite för att komma upp till Picadilly Garden men i stället finns det resaturanger och annat trevligt efter deansgate. Många av rummen har förstås finfin utsikt och både frukost och lobby är väl tilltagna här. Sen måste vi ju också nämna att det finns lite extra lyx i form av pool med utskit samt en trevlig roof-top-bar. 

Novotel

Novotel
Stil: Modernt med avslappnande atmosfär
Stjärnor:
****
Karta:
Länk
hotels.com:
Betyg 8,8. Länk 
booking.com: Betyg 8,6. Länk
 

Kommentar
Portland Street har många hotell som är mycket bra och detta är ett av dem. Här är lobbyn stor och ljus och baren som vetter ut mot vägen är väl värt några timmars häng. Här sitter det också tv-apparat uppe om det skulle vara så att man vill se någon specifik match. Hög standard på rummen men det är kanske frukosten som står ut mest här. Fullödig med stort utbud gör dig väl förberedd för kommande äventyr.

Mercure

Mercure
Stil: Brittiskt storhotell med utsikt över centrum
Stjärnor:
****
Karta:
Länk
hotels.com:
Betyg 7,2. Länk 
booking.com: Betyg 7,4. Länk
 

Kommentar
Mercure är kanske lite mer slitet än ovan nämnda Novotel men på detta hotell kan du ofta hitta ett bra pris för ditt boende, och du shamnar dessutom så centralt det bara går. Frukosten är bra och den intas med mysig utsikt över Picadilly Garden. Detta var för övrigt det hotell som vi hade vår 10-årsmiddag med 80 ljusblå svenskar!

IBIS på Portland Street

Ibis
Stil: IBIS egna stil men med mysig lounge
Stjärnor:
***
Karta:
Länk
hotels.com:
Betyg 8,4. Länk 
booking.com: Betyg 8,5. Länk
 

Kommentar
IBIS är alltid IBIS, även i England! Så även om vi med våra svenska mått mätt kanske inte ser denna hotelkjedja som den absolut finaste så håller den hög standard i jämförelse med många engelska hotell. Här är det samma design på rummen som vanligt och den plastiga, kurvade toaletten finns direkt när man kommer in. Men allt är funktionellt och rent och just detta hotell har nyligen renoverat om lobbyn så den är mycket trevlig. Frukosten är funktionell men inte överflådig och det kan vara lite ont om sittplatser när man väl kommer ned, men då funkar det att sitta i Lobbyn. 

IBIS Styles

Styles
Stil: IBIS budgetvariant
Stjärnor:
***
Karta:
Länk
hotels.com:
Betyg 8,4. Länk 
booking.com: Betyg 8,4. Länk
 

Kommentar
Vi slänger in ett till IBIS-hotell som ligger precis vid Picadilly Garden. Detta är också rätt nyrenoverat och fräscht och har egentligen allt man önskar för att sova. Att det är lite billigare än syskonhotellet lite längre ner på gatan är för att du endast får kontentinal frukost här. Men känner du att du kan vara utan tillagad frukost (endast bröd och kaffe) så är detta ett väldigt prisvärt ställe. 

Travellodge Manchester Picadilly

Travellodge
Stil: Grymt läge 
Stjärnor:
***
Karta:
Länk
hotels.com:
Länk 
booking.com: -
 

Kommentar
Att bo mer centralt än detta blir svårt. Lite slitet och kanske inte det mest stilfulla men helt klart prisvärt och fyller sin funktion till fullo.  

The Oxnoble

Oxnoble
Stil: Pubmiljö för den fulla engelska semestern
Stjärnor:
***
Karta:
Länk
hotels.com:
Betyg 7,2. Länk 
booking.com: Betyg 8,2. Länk
 

Kommentar
Jamen visst ska man ta seden dit man kommer! Ta tillfället i akt att boka ett rum på våningen ovanför den här trevliga puben! Frukosten serveras såklart en trappa ned och rummen är helt okej. Det man ska vara lite uppmärksam på är om det är någon typ av uppträdande på puben på kvällen. Ingen ide att gå och lägga sig då utan givetvis är men med på festligheterna en trappa ned!

 

Selinas NQ1

Selinas
Stil: Hostel med egna rum men även sovsal
Stjärnor:
**
Karta:
Länk
hotels.com:
Betyg 6,4. Länk 
booking.com: Betyg 7,9. Länk
 

Kommentar
Är det en säng till billig penning du är ute efter, eller så kanske du är ett större sällskap som kan tänka sig att boka en sovsal så kan vi rekomendera Selinas i Northen Quarters, bara ett par minuters gång till Picadily Garden.  Här finns olika sorters rumalternativ men ni får vara ute i god tid för att få de som har egen toalett. Övriga rum och sovsalar delar toaletter och dush i korridoren. Billigt om man är många såklart men ändå fräscha gemensamhetsytor och så bjuds det på rostbröd och pulverkaffe till frukost.