Biljetter - frågor och svar

Tillbaka

Måste alla som ansöker om matchbiljett vara medlem i Citizens of Sweden?

Ja. Alla som ansöker måste vara betalande medlem i Citizens of Sweden. I ett sällskap ska alla vara medlemmar.

Är jag garanterad biljett om jag ansöker via er?

Nej. Det är en ansökan som man gör, men det är väldigt stor chans att du tilldelas biljett. Som referens kan vi nämna att biljetter till 
Premier League är det vi får störst andel till, i pincip 100% men det är undantag vid vissa stormatcher såsom derbyt samt Liverpool borta.

Champions League brukar inte heller vara några större bekymmer även om vissa bortamatcher mot de största lagen i Europa kan vara lite tuffare.

När det kommer till de inhemska cuperna, FA och Carabao Cup, så är det oftast inga problem alls förutom vid eventuella finaler där det kan vara viss begränsning.

Men när det gäller bokning av våra säsongsplatser i 93:20, så kan du vara säker på att få biljetter när du bokar och de är lediga.

Vad kostar en biljett?

För närvarande så har vi inga fasta priser i svenska kronor utan vi omvandlar det aktuella biljettpriset med ett litet påslag för växlingsrisk (varierar vid varje köp) samt ett adminsitrativ kostnad på 100kr. Grundpriset sätts alltså av Manchester City och är som följer

 • Hemma i Premier League: Mellan 40-65£
 • Borta i Premier League: 30£
 • Champions League: Mellan 30-90£
 • FA och Carabao Cup: Mellan 20-70£

Räkna med att juniorer och personer över 60 år har lite rabatt på ovanstående priser. Citizens of Sweden har ett påslag på 100:- SEK per biljett.

När det gäller våra fasta säsongsplatser i logen 93:20, har vi satt ett fast pris på 1.000 svenska kronor, oavsett match. Eftersom vi styr tillgången själva, kan vi garantera biljetterna när du bokar och har betalat inom sju dagar. Här är först till kvarn om gäller. 

Vad är dom där 93:20-biljetterna egentligen?

Jo, från och med säsongen 2021/2022 så äger vi i Citizens of Sweden ett par säsongsbiljetter på Etihad. Platserna finns i den så kallade 93:20-logen vilket innebär att de är lite mer exklusiva och att man får tillgång till 93:20-loungen. Biljetterna gäller The Colin Bell Stand Level 2. Area 221 och rad L med platsnummer 589 och 590. Level 2 är mellansektionen på stadion och anses av många vara den bästa och mest attraktiva. Det som ingår i 93:20 är:

 • Exklusiva vadderade sittplatser
 • Gratis matchprogram
 • Tillgång till 93:20 loungen 1 ½ timme innan och 1 timme efter match
 • ”Egen” bar där du kan köpa dryck och mat

Vi har ett fast på 1.000 kronor i 93:20 per plats och det gäller oavsett match.

Om jag ansöker om flera biljetter, får jag sitta med mina kompisar då?

Ja. Det är väldigt ovanligt att man inte får sitta tillsammans.

Hamnar jag i Cityklacken om jag åker på en bortamatch?

Ja.

Hur får jag mina biljetter?

Det brukar variera lite på när i tid de anländer till oss från England. Nedanstående alternativ gäller.

 1. Det absolut vanligaste är att du får dem hemskickade till dig med posten.
 2. Har City inte hunnit att skicka dem p.g.a. för tajt deadline etc. så får du hämta ut dem på plats. I detta fall får du all info som du behöver av oss.
 3. Om vi inte hinner skicka dem till alla så kan du bli instruerad att möta upp annan medlem på plats för överlämning av biljetter.
 4. Ska du på Supporterresa så får du dem på plats av vår reseguide.

Jag glömde mina biljetter hemma, vad gör jag då?

Ingen fara, kontakta oss på biljetter@citizensof.se. De kan alltid skriva ut nya på Etihad eller på den bortaarenan du ska åka till.
Dock är det tuffare till bortamatcherna i Champions League. Tappar du bort din biljett då så kan vi med största sannolikhet inte hjälpa dig.

Kan man önska platser?

Nej. Vi brukar få platser på Level 3 i första hand, annars på Level 1.

Vad händer om de flyttar matchen?

Som medlem så måste man givetvis ha koll på om de flyttar matchen någon timme eller någon dag (vilket ofta händer). Vi rekommenderar att ta lite höjd för flyttade matcher när flyget bokas, till exempel att boka fredag-måndag om matchen skulle flyttas från lördag till söndag (vilket ofta händer). 

Andra tips är försöka förutse risken för att matchen flyttas. I grundspelprogrammet ligger alla matcher klockan 16 svensk tid, men då går sällan de högintressanta matcherna, vilket innebär att City sällan spelar lördag kl 16 mot andra topplag. Det är också bra att kolla om ligaomgången sammanfaller med FA-cupmatcher och Caraboa. Eftersom City (såklart) är med länge i cupspelen, ökar möjligheterna att ligamatcherna flyttas för City.

Skulle matchen bli uppskjuten t ex av cupspel (vilket ofta händer), så har man möjlighet att lämna tillbaka sina biljetter. 

När vet jag om jag får biljetter?

City försöker att meddela oss så snart de vet, men det kan vara allt mellan 2-8 veckor innan match.

När kan jag ansöka om biljetter?

Vi brukar lägga ut matcherna på denna sida ca 6 månader i förväg. Till cupmatcher så lägger vi ut dem så snart vi vet motstånd. Du får själv bevaka och hålla utkik på hemsidan och vår Facebook för deadlines.

Är min ansökan bindande?

Om vi har hunnit att skicka in din ansökan till england, vilket görs dagen efter deadline, så är den bindande och du kommer att behöva betala din biljett vare sig du tänker åka eller inte.

Varför ska jag köpa biljetter av Citizens of Sweden?

Det finns inga krav att köpa biljetter via oss utan du kan även som medlem fixa dina biljetter själv via Manchester Citys hemsida. Även om du gör så så hojta gärna till i våra forum för vi vill såklart gärna att samtliga svenska resenärer delar erfarenheter och upplever City tillsammans!

Även om du som medlem har flera olika möjligheter att fixa biljett så vill vi såklart lyfta några fördelar med att köpa via Citizens of Sweden:

 • Du får sitta tillsammans med dina kamrater och andra medlemmar.
 • Du får möjlighet att åka på bortamatcher och stå i Cityklacken.
 • Du kan åka med på våra Supporterresor.
 • Du slipper att göra något förutom att ansöka på vår hemsida, vilket är mycket enkelt.