Biljettyper och regelverk

Tillbaka

Info om supporterbiljetter

Detta är den biljettyp som vi kan erbjuda i stor utsträckning till Citys samtliga matcher. Vi ingår tillsammans med alla andra Citysupporterföreningar runt om i världen i ett ansökningsförfarande. Vi kan med andra ord inte innan den processen är genomgången garantera biljett till 100% men till de flesta matcher är det ovanligt att vi inte får de biljetter som vi ansöker om. Men var uppmärksam på att det alltmer blir större intresse för matchbiljetter till stormatcherna vilket gör att vi har svårt att erbjuda biljett till samtliga medlemar som söker. 

Ansökan
Ansökningarna till specifik match lagras enlig principen först till kvarn, dvs, de hamnar i den ordning som de inkommer via vår ansökningsfunktion.  Det är möjligt att ansöka om supporterbiljett till alla matcher så länge inte specificerad deadline gått ut. När deadline passerar skickar vi in antalet önskade biljetter till den centrala supporterklubben i England. 

Var uppmärksam på att din ansökan är bindande efter att deadline har gått ut. Det är med andra ord inte möjligt att ta tillbaka sin ansökan efter att deadline är passerats utan man måste betala biljetten vare sig man kan nyttja den eller inte.

Kösystem 
Citizens of Sweden använder sig som nämt av principen ”först till kvarn”. Detta sker i en kombination med en klassificering på din ansökan som baseras på vilken typ av medlemskap medlemmarna i ansökan har. Den gemensamma nivån gäller för hela ansökan och personerna inblandade i den. 

Det finns tre nivåer på ansökan. För att en ansökan ska anses vara en guldansökan (högsta nivån) ska den innehålla minst lika många guldmedlemmar som andra typer av medlemmar. För att ansökan ska klassas som en silveransökan ska den innehålla minst lika många silvermedlemmar som bronsmedlemmar. Om ansökan innefattas av mestadels bronsmedlemmar klassas den som en bronsansökan.  

  • Vid fördelning av biljetter så går guldansökan före silver- eller bronsansökan 
  • Silveransökan går i sin tur före bronsansökan
  • Förtur till biljett kan även utdelas till personer engagerade i Supporterföreningen eller som tävlingspris till medlemar

Fördelning
När den centrala supporterklubben i England fått in alla ansökningar fördelas tillgängliga biljetter ut till de lokala supporterklubbar (typ Citizens of Sweden).

När vi får besked om antalet biljetter vi fått tilldelade så informerar vi våra medlemmar om utfallet och ber om betalning för biljetten.

Betalning
Manchester City digitaliserar biljettfördelningen kontinuerligt och har från och med säsongen 2023/2024 själva tagit över betalningsprocessen vid biljettförsäljningen. Det här innebär att du från oss får en faktura på 100kr/biljett som är den administrativa avgiften och en separat länk från föreningen där du betalar själva biljetten. På så sätt slipper ni ytterligare eventuella valutapåslag. 

Distrubition
Även här är det nytt förfarande från säsongen 2023/2024. Hemmabiljetter skickar Manchester City ut som länkar som laddas ned till din mobila plånbok (typ Apple pay eller Google Pay). Bortamatcher läggs som regel undan i era namn och hämtas ut i box-office på plats vid bortaarenan.  Avsteg till ovanstånde kan ske men då kommer separat information från oss. 

Plats på arenan
Med supporterbiljetterna får alla Svenska fans alltid får sitta tillsammans på Etihad och då placeras vi antingen nära händelsernas centrum, Level 1 block 101, 102, eller lite högre upp på level 3 med bra överblick på East stand eller Colin Bell Stand. Vi kan tyvärr inte själv påverka exakt vart vi blir placerade utan detta styrs från den centrala organisationen i england.

Om du har ansökt och fått tilldelat biljetter till en bortamatch så får står du i Citys supporterklack. Biljetterna dit har ett lågt fast pris och vi kan garantera en härlig upplevelse. 

Vad betyder Högt tryck i biljettlistan?
Vi försöker ge er en så tidig indikation som möjligt på hur högt tryck det är i ansökningarna. Bedömningen av trycket baserar vi på vår erfarenhet av tidigare allokering av biljetter. Vi vill dock poängtera att normalt tryck inte innebär att man är garanterad biljett.

Då ansökningar är behandlade enligt först till kvarn så vill vi poängtera att om du är brons och silvermedlem och matchen är indikerad som högt tryck så är chansen nog rätt liten att ni får biljett till just den matchen. Vi vill dock poängtera att upplevelsen att se City är lika stor oavsätt motstånd! Varför inte välja en match som är enklare att få biljett till?

Hittar du inte det du söker? Kolla in vår biljett-FAQ för ytterligare svar, alternativt ta kontakt med oss

Biljetter