Biljettyper och regelverk

Tillbaka

På denna sida beskriver vi både våra biljettyper men även även den ansökningsprocess som gäller för våra supporterbiljetter. Hittar du inte det du söker? Kolla in vår biljett-FAQ för ytterligare svar, alternativt ta kontakt med oss

93:20-biljett

Från och med säsongen 2021/2022 så äger supporterföreningen ett par säsongsbiljetter på Etihad vilket gör att vi nu kan erbjuda våra medlemmar platsgaranti vid inköp av dessa. Biljetterna är så kallade 93:20-biljetter vilket innebär att de är lite mer exklusiva och att man får tillgång till 93:20-loungen. 

Biljetterna är belägna på The Colin Bell Stand Level 2. Area 221 och rad L med platsnummer 589 och 590. och det som ingår i biljetten är följande:

  • Exklusiva vadderade sittplatser
  • Gratis matchprogram
  • Tillgång till 93:20 loungen 1 ½ timme innan och 1 timme efter match
  • ”Egen” bar där du kan köpa dryck och mat

Detta förutsatt att du betalar den faktura som komme rvia e-post kort efter din biljettbokning. Då vi ofta har ett högt tryck på dessa biljetter så är betalningskravet satt till 7 dagar. Är biljetterna inte betalda till detta datum som visas på fakturan så hävs din bokning och de blir tillgängliga för annan medlem att boka.

Supporterbiljett

Detta är den biljettyp som vi kan erbjuda i stor utsträckning till Citys samtliga matcher. Vi ingår tillsammans med alla andra Citysupporterföreningar runt om i världen i ett ansökningsförfarande som ni kan läsa mer om nedan. Vi kan med andra ord inte innan den processen är genomgången garantera biljett till 100% men det är väldigt sällan vi inte får de biljetter som vi ansöker om. 

Med supporterbiljetterna får alla Svenska fans alltid får sitta tillsammans på Etihad och då placeras vi antingen nära händelsernas centrum, Level 1 block 101, 102, eller lite högre upp på level 3 med bra överblick på East stand eller Colin Bell Stand. Vi kan tyvärr inte själv påverka exakt vart vi blir placerade utan detta styrs från den centrala organisationen i england.

Viktigt att lyfta fram med dessa biljetter är att om man åker på en bortamatch så får man alltid stå i supporterklacken. Biljetterna dit har ett lågt fast pris och vi kan garantera en härlig upplevelse. 

Givetvis säljer vi också dessa typer av matcher till alla inhemska och europeiska cupmatcher men vi vill nämna att till semifinaler och finaler kan biljettantalet vi får tag i något begränsat.

Ansökning och kösystem
Ansökningarna till specifik match lagras enlig principen först till kvarn, dvs, de hamnar i den ordning som de inkommer via vår ansökningsfunktion.  Det är möjligt att ansöka om supporterbiljett till alla våra så länge inte specificerad deadline gått ut för ansökan skickar Citizens of Sweden in antalet önskade biljetter till den centrala supporterklubben i England. 

Medlemmens ansökan är bindande efter att deadline har gått ut. Det är med andra ord inte möjligt att ta tillbaka sin ansökan därefter utan man måste betala biljetten vare sig man kan nyttja den eller inte.

Kösystem 
Citizens of Sweden använder sig av principen ”först till kvarn”. 

Förtur - avsteg från kösystemet

  • Vid fördelning av biljetter så går medlem som var medlem föregående år (guldmedlem) före medlem som inte hade medlemskap förra säsongen (silvermedlem).
  • Förtur till biljett kan även utdelas till personer engagerade i Supporterföreningen eller som tävlingspris till medlemar

Fördelning
När den centrala supporterklubben i England fått in alla ansökningar fördelas tillgängliga biljetter ut till de lokala supporterklubbar (typ Citizens of Sweden).

När vi frå besked om antalet biljetter vi fått tilldelade så informerar vi våra medlemmar om utfallet och ber om betalning för biljetten.

Distrubition
Vi skickar från och med säsongen 2021/2022 de allra flesta biljetter via e-post i pdf-format. Men vid vissa udda tillfällen kan det också ske via post eller att du får hämta ut dem i box-office på plats.  Ska du på Supporterresa så får du dem på plats av vår reseguide.

Biljetter