Krönika

Tillbaka

Starka kandidater till The Blue Horse, vem förtjänar priset mest?2023-03-17, Quoc Tung Tran     2

Nu när vi är en bit inne i fotbollssäsongen tänkte jag gå igenom 3 spelare som jag tror är starka kandidater till att vinna vårt årliga pris The Blue Horse.

Nu har vi kommit en bit in i fotbollssäsongen och dom återstående månaderna har matcher med stor betydelse så tänkte jag gå igenom 3 spelare som jag tror är starka kandidater till att vinna vårt årliga pris The Blue Horse. 

Som medlem i supporterföreningen får vi rösta fram vilken spelare vi tycker har överraskat mest under säsongen och som får ta emot en fin ljusblå dalahäst. 

Nathan Aké 

//

Den nederländske mittbacken har haft sin bästa säsong hittills i Citytröjan. Aké har lyckats ta en ordinarie plats i backlinjen både som mittback och under senare tid som vänsterback när João Cancelo lämnat på lån till Bayern München. Aké har varit en av Citys bästa spelare under säsongen och han har verkligen gjort sig förtjänt av att få spela varje match. Förutom sitt säkra försvarsspel har vår nummer 6 också gjort 2 matchavgörande mål, först i Carabao Cup hemma mot Liverpool och sedan matchens enda mål i FA-cupen hemma mot Arsenal. 

Det har ryktats om att Aké kommer belönas för sina insatser på planen med ett nytt kontrakt från klubben och ifall det stämmer så kan jag bara konstatera att det är mycket välförtjänt efter vad han har presterat denna säsong! 

Jack Grealish 

///

Grealish gick in i den nya säsongen med höga förhoppningar efter att ha fått en säsong att acklimatisera sig till Citys spelstil. Innan VM-uppehållet gjorde Grealish endast ett mål, borta mot Wolverhampton i ligaspelet men efter VM-uppehållet har vi verkligen fått se en helt annan Jack Grealish som har steppat upp. Med sina 2 mål och 7 assister efter VM-uppehållet har Grealish blivit en av Citys bärande spelare offensivt och han har befäst sin plats i laguppställningen välförtjänt. Med sin förmåga att driva bollen och vinna frisparkar tillsammans med en förbättrad slutprodukt har Grealish blivit lite av ett nyförvärv för City och det är kul att se en förbättring från hans första säsong i ljusblått. 

Rico Lewis

/

Det var nog inte många av oss som trodde på ett sådant genombrott av den 18-årige högerbacken. Lewis spenderade förra säsongen med City U18 men har denna säsong inte bara tagit en ordinarie plats i seniortruppen utan han har även tagit en startplats vissa matcher och konkurrerat rejält med Kyle Walker. Lewis har visat upp en mognad samt bra spelförståelse i och med hans förmåga att spela som inverterad ytterback och gå in som mittfältare bredvid Rodri vid bollinnehav för att sedan återvända till sin naturliga position högerback när motståndarna anfaller. Lewis skrev historia när han gjorde mål mot Sevilla i Champions League. Med sitt mål blev Lewis den yngste spelaren att göra mål i Champions Leagues historia i sin första start samt Citys yngsta målskytt i Champions League genom tiderna. Inte alls dåligt för en dåvarande 17-åring! 

Här är dom 3 starkaste kandidaterna till att vinna The Blue Horse enligt mig, vem kommer ni rösta på? 

Dom flesta av oss supportrar hade nog på känn att Erling Haaland skulle vara en målmaskin när han anlände i somras så därav är han inte riktigt en kandidat till The Blue Horse enligt mig men han är definitivt favorit till priset som säsongens spelare! Kommentarer

 
2023-03-18 11:22   Per Haglund

Av den trion är Ake självskriven i mina ögon. Den jag ser som störste utmanaren är Akanji. Han kom från ingenstans och har också varit i stort sett ordinarie i backlinjen, ett stort utropstecken enligt mig.

   
2023-03-19 08:45   Magnus Persson

För mig är det Haaland. Visste att han skulle göra en hel del mål MEN inte vräka in mål på det sätt som han har gjort. Helt galet!

   

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.