Krönika

Tillbaka

Veckans City #34: viktigt med dårar i omgivningen2024-02-01, Oskar Hansson     0

City har varit formidabla den senaste veckan och utfört två kanonmatcher. I en tid då City ibland kan känna som att de är från en annan planet jämfört med sina motståndare är det skönt att ha lite dårar i omgivningen som får en att känna något. Den senaste veckan har det dock basunerats ut att vi efter den här säsongen får en dåre mindre.

Sedan sist har City avancerat i FA Cupen efter ett mål i slutskedet av Ake. Tottenham borta är ju på förhand en lurig uppgift. På de fem senaste bortamatcherna mot Tottenham har City förlorat samtliga och inte ens gjort ett mål. Det ska dock tilläggas att City på de matcherna har skapat flera chanser men bolluslingen har undvikit att gå i mål varje gång.

Det här gången gick dock en regelrätt boll i mål och det var välförtjänt. City hade en boll i mål genom Bobb redan efter ett par minuter men det dömdes bort för offside efter VAR-koll. City fortsatte ha tryck mot ett defensivt Spurs och det kändes som en tidsfråga innan målet skulle komma. När Ake väl gjorde målet i samband med en tilltrasslad situation efter en hörna var det dock lite sura miner hos Tottenham. Deras målvakt, Vicario, menade att han blivit foulad av Dias men fick inget gehör hos domarna. 

En intressant grej med startelvan var att Bobb ännu en gång fick förtroende i skarpt läge. Han fanns med i startelvan trots att mer etablerade lirare som Grealish och Doku fanns att tillgå på bänken. De Bruyne och Doku kom sedermera att hoppa in med ungefär en halvtimma kvar att spela. Det var viktigt i deras jakt på toppformen efter skadeproblematik.

Klopp slutar i Liverpool efter sommaren

Timmarna innan avspark briserade dessutom bomben i fotbollsvärlden att Jurgen Klopp slutar i Liverpool efter säsongen. Givetvis fick Pep frågor om det på presskonferensen efter matchen mot Spurs och då haglade lovorden. Pep beskrev Klopp som sin största och bästa rival. Han tycker fotbollen behöver personligheter som Klopp och hoppas att de någon gång kan avnjuta en middag och en drink tillsammans.  

Personligen tycker jag det är underbart att Klopp slutar. Men det kände jag efter att personligheter som Ferguson, Wenger och Mourinho slutade också. Det är dock påtagligt att man efter ett tag saknar dem. Jag tror det är viktigt att det finns lite motståndare att bli förbannad på ibland. De får en att känna mer. Liksom, hur irriterad blev man inte när Fergusons United låg under, han sprang runt och pekade på sin klocka, fick tio minuters stopptid från ingenstans och plötsligt vände och vann United? 

Det är lite liknande med Klopp som konstant gnäller på domaren och är riktigt jäkla otäck. Vips så får han med sig lite domslut och så vinner Liverpool. Sedan är Klopp världens mysigaste mot allt och alla. Vidrigt naturligtvis men samtidigt viktigt att känna känslor ibland och inte bara sitta och halvsova framför lunk-matcher som City vinner planenligt.

Säker seger mot Burnley

För i ärlighetens namn var det väl en sådan karaktär på onsdagens match. City hade inga problem med att besegra Burnley. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter att Alvarez gjort två mål och Rodri ett. Det blev en fin födelsedag för Alvarez som dessutom fyllde 24 år. Matchen var väldigt enformig och City var helt enkelt för bra för Burnley. Det var aldrig någon spänning i matchen. Matchens höjdpunkt var Citys andra mål som var en frisparksvariant. De Bruyne la en långpassning på marken till en djupledslöpande Alvarez som sedermera petade in bollen i mål.

Noterbart är att De Bruyne, Doku och Stones fanns med i startelvan efter skadefrånvaro. Även Haaland fanns med på bänken och gjorde sedermera ett inhopp. Det bådar gott inför våren att skadade spelare kommer tillbaka. Bänken mot Burnley som innehöll Dias, Walker, Bernardo, Kovacic, Grealish och Haaland var oerhört stark. Det är bara att konstatera att de här spelarna troligtvis hade varit ordinarie i flera andra högkvalitativa lag.  Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.