Krönika

Tillbaka

Veckans City #35: Foden går mot sin bästa säsong2024-02-08, Oskar Hansson     0

Ny vecka och nya fina prestationer av Foden.

Inför måndagens match mot Brentford hade Pep sin sedvanliga presskonferens. Han fick då frågor om Haaland är nöjd med att vara i City. Enligt vissa källor har han svårt att känna sig nöjd med livet utanför planen i Manchester. Pep såg ut att inte kunna ta frågan på allvar innan han lite ironiskt menade att dessa ”källor” från Spanien och i synnerhet Madrid, har mer information än han själv. Sedan la Pep givetvis till att Haaland ser ut att må bra och trivas i Manchester, både på och utanför planen. Det är dock vida känt att Real Madrid skulle vilja ha Haaland i sitt lag så i det här fallet har väl helt enkelt någon media från Madrid försökt sprida fake news. 

Under måndagskvällen blev det vinst med 3-1 mot Brentford efter hattrick av Foden. Brentford gjorde 1-0 men det kändes helt ologiskt då City hade skapat chans på chans innan dess. Brentfords målvakt Flekken hade innan han assisterade Maupay till målet via en inspark, gjort räddning på räddning. Det såg ut att bli ett ruskigt frustrerande underläge innan paus. Men mitt i alla chanser som City skapade kvitterade Foden precis innan paus. I andra halvlek fick City mer normal utdelning och gick ifrån till 3-1 efter två nya mål av Foden. 3-1 är en fin seger på bortaplan i Premier League men sett till Citys prestation kändes segersiffrorna i underkant. 

En glädjande sak med matchen var att Haaland gjorde sin första start i City på två månader efter skadefrånvaro. Dessutom är den fascinerande, nu när City typ inte har några skador längre, att se vilken imponerande bänk laget har varje match. Mot Brentford var det i tur och ordning Ortega, Stones, Grealish, Akanji, Nunes, Kovacic, Doku, Bobb och Lewis. Känslan är att om de här spelarna hade tillhört något annat lag än City hade de inte spenderat så mycket tid på bänken. 

I samband med segern står det nu även klart att City har gått igenom ett år obesegrade när Rodri har spelat. Utan Rodri har City givetvis åkt på förluster det senaste året, trots att de varit omänskligt bra. Men med Rodri på planen är City alltså i princip omänskliga och har inte förlorat en enda match det senaste kalenderåret.

Mer tråkiga nyheter i samband med matchen mot Brentford var att Walker hamnade i bråk. Han har ju haft det jobbigt privat på sistone med en otrohetsaffär och graviditeter med två olika kvinnor. Det var något som den fula fisken Mapuay i Brentford, enligt Walker, försökte utnyttja och provocera honom med. Walker fick spelet i matchen med ungefär tio minuter kvar efter att Maupay sagt något om hans barn. Mapuay är ju inte världens sportsligaste och verkar vara ytterst provokativ. Han är ofta inblandad i tumult. Dock är känslan för Walkers del att hans stubin kommer testas extra mycket den närmaste tiden då hans privatliv omnämns frekvent i Englands skvallerpress.  

Foden går mot sin bästa säsong

En spelare det är värt att stanna till vid en sådan här vecka är Foden. Det känns lite galet att han bara är 23 år. Det känns som att han har tillhört Citys A-lag hur länge som helst. Det har han ju för sig också eftersom han slog igenom så tidigt.

Klart är i alla fall att om Foden fortsätter på den inslagna vägen så kommer han stå för sin bästa individuella säsong. Det var något som Pep också underströk efter matchen. I skrivande stund har han gjort 14 mål och nio assist i samtliga tävlingsmatcher.  Foden själv säger att han har uppskattat extra mycket den här säsongen att spela mer centralt i banan än vanligt. Foden har ju annars använts mycket på en kant. 

Foden har nu gjort 74 mål i City och det resulterar i att han gjort fler än Carlos Tevez och nu är bland Citys tio bästa målskyttar någonsin.Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.