Krönika

Tillbaka

Veckans City #41: Säker seger i FA Cupen och landslagsuppehåll2024-03-21, Oskar Hansson     0

Precis när säsongen känns riktigt het kommer det så bespottade landslagsuppehållet med massa träningsmatcher. Dock har City lyckats bra med avancemang i FA Cupen efter två mål av Bernardo. Samtidigt kan vi notera att det inte varit en särskilt lyckosam säsong för EDS.

Innan matchen mot Newcastle lottades kvartsfinalerna i Champions League. Min känsla kring det är att äntligen börjar Champions League på riktigt! Nog för att jag fortfarande är bitter över att ha missat Citys åttondelsfinal i Köpenhamn och all upplevelse kring det på grund av sjukdom så är känslan att City inte har behövt förta sig i turneringen hittills. Laget är så oerhört skickligt att det har räckt med att pendla mellan tvåans och treans växel i matcherna och ändå gå vidare utan problem. Men nu när laget har lottats mot Real Madrid i kvartsfinalen så kommer det naturligtvis inte finnas något annat alternativ än maxprestation för att gå vidare till semifinal. City kommer börja borta och sedan kommer gigantmötet avgöras på Etihad Stadium senare under våren. Det blir något att se fram emot!

Säker seger mot Newcastle

I lördags kväll gick City vidare till semifinal i FA Cupen efter säkra 2-0 hemma mot Newcastle. Ederson och De Bruyne sakandes på grund av skador men det gjorde inte så mycket när Ortega höll nollan i målet och Bernardo levererade två mål. Det som oroar lite är dock att både Ortega och De Bruyne har lämnat återbud till sina respektive landslag nu under uppehållet. Men vi får naturligtvis hoppas att båda är tillbaka till återstarten.

Det brukar ju heta att det lönar sig att skjuta och så blev det när två av Bernardos distansskott styrdes in i mål av Newcastles spelare. Dock förtjänade City flytet när de dominerade matchbilden och Newcastle parkerade bussen. Segersiffrorna kunde liksom blivit ännu större. Hur som helst har City nu nått minst semifinal i FA Cupen de sex senaste säsongerna vilket är en fin prestation! Här näst i FA Cupen väntar semifinal på Wembley mot Chelsea. 

Landslagsuppehåll väntar

Det är bara att konstatera att vi går en spännande vår till mötes men guldstrid mot Liverpool och Arsenal i Champions League. Utöver det har vi ju de spännande cup-matcherna mot Real Madrid och Chelsea att se fram emot. Fler stormatcher kommer sannolikt tillkomma för nog tror vi att City kommer vara med i guldstriden i ligan in i det sista samt avancera i någon av cuperna, om inte båda. 

Om intressanta veckor väntar, så får vi dock stå ut med betydligt lamare matcher den kommande veckan eftersom det är landslagsuppehåll. 16 Cityspelare kommer åka runt i världen för att representera sina landslag i träningsmatcher. Sannolikt kommer man som vanligt mest hålla tummarna för att ingen återvänder till Manchester skadad. 

Jobbig säsong för ungdomarna

Även fast det är naturligt att störst fokus för oss supportrar är på A-laget, så finns det ju även andra lag i klubben. Ett är EDS som varit mycket framgångsrikt de senaste säsongerna. Den här säsongen har det dock gått väldigt tungt och laget är faktiskt näst sist i Premier League 2 med endast 12 inspelade poäng på 17 matcher. Laget har vunnit två matcher i ligan hittills vilket får sägas vara ett bedrövligt facit. 

Dock ska det tilläggas att det från EDS de senaste åren kommit fram en mängd bra spelare. Vi har ju Bobb och Lewis som tillhör A-laget nu mera. I Chelsea ser vi även Cole Palmer och Romeo Lavia. I Burnley har vi till exempel James Trafford. Och det finns absolut fler exempel på spelare som lyckats bra i Citys EDS men sedan inte riktigt nått fram till A-laget och i stället sett sig om efter andra utmaningar och lyckats bra där. 

Det återstår att se om spelarna i dagens EDS kommer bli lika lyckosamma. Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.