Krönika

Tillbaka

Veckans City #42: skador, skador, skador2024-03-28, Oskar Hansson     0

Jag skrev för en vecka sedan att det jag hoppas allra mest under landslagsuppehållet är att Citys spelare inte kommer tillbaka skadade. Redan då stod det klart att De Bruyne, Ederson och Grealish inte skulle representera sina respektive landslag på grund av skador. Under den senaste veckan har det dock bara blivit värre…

Om vi först ska ta det som varit positivt under landslagsuppehållet så börjar vi i Norge. Bobb gjorde sitt andra landslagsmål när Norge vann med 2-1 mot Tjeckien. Rodrigo gjorde två mål från straffpunkten när Spanien spelade 3-3 mot Brasilien. Nunes gjorde mål när Portugal pulvriserade Sverige med 5-2. Det var även positivt att Lewis under veckan kallades upp till det engelska landslaget. Det är säkerligen stort för honom.

Men annars har landslagsuppehållet mest medfört problem. Nunes har blivit skadad i samband med Portugals landslagssamling och Akanji med Schweiz. Det är oklart hur illa det är ställt med dem och om de är redo till söndagens match mot Arsenal.

I England fick Walker utgå skadad mot Brasilien och inte blev det bättre i den efterföljande matchen mot Beligen. Då utgick Stones skadad. Englands förbundskapten, Southgate, sa dock efter matchen att de inte var på grund av förslitning som Stones blev skadad, för i så fall hade han inte spelat. Gällande Walker skriver Daily Mail att det ser ganska illa ut inför matchen mot Arsenal på söndag.

Alltså, den senaste veckan har Ederson, Grealish, De Bruyne, Nunes, Akanji, Walker och Stones haft skadeproblem. Det är verkligen inte den uppladdningen vi vill ha inför säsongsavslutningen som innehåller guldstrid i Premier League, slutspel i Champions League samt semifinal i FA Cupen. Alla spelare kommer behövas när det kommer vara viktiga matcher två dagar i veckan flera veckor fram över. 

Det var därmed glädjande att De Bruyne och Grealish tränade med laget under torsdagen. Dock är det i skrivande stund svårt att säga hur status är med övriga spelare. Förhoppningsvis blir vi lite klokare när Guardiola har sin sedvanliga presskonferens under fredagen.  

Stormöte mot Arsenal väntar

På söndag smäller det till rejält då Arsenal kommer till Etihad Stadium. Guldstriden är så spännande utformad som att det endast skiljer en poäng mellan Arsenal, Liverpool och City i tabelltoppen. City kommer naturligtvis att vara favoriter på hemmaplan. Vi får dock inte glömma att Arsenal vann höstens möte hemma på Emirates Stadium. Å andra sidan minns jag att det var en trist match som egentligen såg ut att sluta 0-0. Men så fick Arsenal in en boll till slut och blev segrare. 

Vi hoppas givetvis på revansh i helgen!

 Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.