Krönika

Tillbaka

Veckans City #50: på plats i Manchester!2024-05-23, Oskar Hansson     1

Förra helgen hade höga förväntningar på sig och de blev verkligen motsvarade! 20-talet svenska Citizens intog Manchester för att se sitt lag lyfta fjärde raka ligatiteln!

Många, inklusive mig själv, hade dock problem med resandet till Manchester. Jag hade planerat att åka en buss och ett tåg för att ta mig till Kastrups flygplats utanför Köpenhamn. Det blev till slut en buss och tre olika tåg och ankomst till flygplatsen två timmar efter planerad tidpunkt. Allt beroende på en avgrävd kabel i Örsjö. 

Väl på plats på planet hände något av det sjukaste jag varit med om. Planet skulle lyfta klockan 22 på kvällen och många som skulle åka med hade hunnit dricka en stor mängd alkohol. Det var många rikligt förfriskande danskar på planet och en blev akut kissnödig precis när alla satt sig och planet hade hunnit backa ut en bit. Innan man är en bit upp i luften är det dock strängt förbjudet att gå på toaletten. Dansken, som föga förvånande var en Liverpool-supporter, blev fullkomligt vansinnig när han inte fick kissa och vägrade sätta sig på sin plats. Han fick valet av flygvärdarna att antingen sätta sig ner, eller gå av planet. Den här personen valde då att gå av planet och stor kalabalik uppstod. Helt otroligt och ett fullsatt plan blev en och en halv timma försenat. Undrar vad den mannen tänkte när han vaknade upp på lördagen, sannolikt rejält bakfull medan han konstaterade att han var kvar på dansk mark...

Det var en jobbig fredag på så sätt men det skulle bara bli bättre! På lördagen mötte jag upp svenska Citizens och trots att det inte var någon match då, så var det underbart att sitta på olika pubar och snacka om City och massa annat mellan himmel och jord. Det blev lite pints och drinkar den dagen kan jag säga. Vädret var dessutom fantastiskt och trots att jag ytterst sällan träffar dessa personer utanför supporterresorna, så känner jag mig väldigt hemma i det här sällskapet. 

/

På kvällen var det dags för supportermiddag på The Warf. Jag och Laanmanens lyckades snurra bort oss rejält trots att vi troget följde Google Maps instruktioner. Men fram kom vi till slut tack vare en taxi och väl på plats var det dags för mat och mer pints. Det blev fantastiskt trevligt och vi kunde ju inta alla kalorier med gott samvete efter en oplanerad långpromenad innan taxin räddade oss!

/

Söndagen var matchdag med det började med ett välbesökt årsmöte. Reflektioner jag tar med mig är att Citizens of Sweden växer så det knakar på flera olika sätt. Nya medlemmar strömmar in och där med även viljan att få biljetter. Styrelsen och medlemmarna känns oerhört måna om att supporterföreningen ska hänga med i utvecklingen med ett rättvist biljettsystem i kombination med att nya medlemmar som också älskar City ska ha en rättvis möjlighet att komma in i den här fantastiska gemenskapen. Utöver det har vi ett damlag på frammarsch som det också kan komma att anordnas supporterresor till samt ambition av att växa och synas mer i sociala medier.

Därav har jag en fråga till dig som läser och du får gärna göra din röst hörd i kommentarsfältet. På vilket sätt skulle du vilja ta del av City-relaterat innehåll genom våra kanaler säsongen 2024/25? Mer Veckans City som har rullat på hela säsongen? Kanske en podd? Kanske små, snabba, korta, aktuella artiklar på Facebook och Instagram som kan skapa diskussion? Kanske något helt annat? Var gärna med och påverka i kommentarsfältet!

/

Full fart på Mary Ds innan matchen!

/

Underteckenad och Kevin Otto framför Colin Bell, Francis Lee och Mike Summerbee

/

Oliver Otto, undertecknad och Ricky Malmström taggar på plats på arenan!

/

Det vi länge vetat om är nu ett faktum - Manchester City vinner Premier League 2023/24!

Den efterföljande matchen blev ganska väntad. City är som maskiner och städade bara av West Ham med 3-1. Champions again olé olé gick på repeat i och kring arenan och det börjar bli en trevlig tradition att åka till Manchester i maj och se laget lyfta bucklan. Jag har nu gjort det två år på raken och tänker fortsätta med det. Efter matchen gick några på restaurang och några på pub. Jag hamnade på puben och där var det vilt firande och vem vet, kanske får ni nästa säsong höra en sång som vi kom på där? 

/

Vi hamnade bredvid en väldigt entuasiastisk Citysupporter som sjöng och dansade konstant. Han fascinerades väldigt mycket av att supporterföreningen från Sverige hade rest till Manchester den här helgen. Sedan gnuggades geniknölarna under några öl och följande rader växte fram:

He´s from Croatia, Croatia, Croatia

To play for super City, City, City

And thats the way we like it, like it, like it

And thats the way we love it, love it, love it

Jo-sko Gvardioooooooool, Jo-sko Gvardioooooooooooooool, Jo-sko Gvardiooooooooooooool

Slutligen, tack till alla som medverkade till ännu en fantastisk resa. Ingen nämnd, ingen glömd.

Nu laddar vi för FA-Cupen på lördag!Kommentarer

2024-07-04 14:11   Birger Vilhjalmsson

Fantastisk resa och träffa alla härliga city supportrar, själv fick jag inte någon biljett utan fick köpa en hospitaly för 3000 och fixa flyg dagen innan så jag kunde vara med på årsmötet ,

   

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.